net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η προτεινόμενη διαδρομή για το πιθανότατα επερχόμενο, ΤΤ της Αυστραλίας.

ΤΤ στην Αυστραλία;

Αρκετά πιθανό φαίνεται το σενάριο να γίνει ένας αγώνας στο ύφος του ΤΤ στην Αυστραλία, κάνοντας την αρχή του χρόνου τον Δεκέμβρη, μετά από εκτενείς συζητήσεις!

 
Μια εβδομάδα μετά το τέλος του πασίγνωστου Tourist Trophy, στο Isle of Man, μας έρχεται μια αρκετά ενδιαφέρουσα είδηση. Σύμφωνα με αυτή, γίνονται προσπάθειες για την δημιουργία μιας νέας αγωνιστικής οντότητας, η οποία θα έχει την μορφή αγώνα δημόσιου δρόμου, στα πρότυπα του ΤΤ, μόνο που θα γίνει… στην Αυστραλία. 

Ο αγώνας, ο οποίος θα έχει την ονομασία Sunshine Coast International TT, θα έχει έδρα του την ομώνυμη ακτή της Αυστραλίας, ενώ οικονομικοί υπολογισμοί υποστηρίζουν ότι μια τέτοια διοργάνωση θα μπορούσε να αποφέρει κέρδη 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην τοπική οικονομία. 

Η Sunshine Coast, η οποία είναι ήδη πολύ διάσημη στους μοτοσυκλετιστές, βρίσκεται κοντά στο Brisbane, διάσημη για τις παραλίες της και το γενικότερο τοπίο. Η προτεινόμενη διαδρομή για τον αγώνα θα έχει μήκος 47 χιλιομέτρων, μέσα στην οποία θα υπάρχει και ένα ενδιαφέρον κομμάτι με έντονες στροφές στην οροσειρά Blackall. 

Ο αγώνας φέρεται να πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο του 2017, την εποχή στην οποία ο τουρισμός στην περιοχή βρίσκεται στο ζενίθ του (Ναι Δεκέμβριος...Νότιο Ημισφαίριο, γαρ!) Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 κατηγορίες, στην καθεμία από τις οποίες θα συμμετέχουν 20 αναβάτες. 

Η συζήτηση μάλιστα έχει φτάσει σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο, καθώς οι διοργανωτές έχουν ήδη μιλήσει και δημόσια στον τοπικό πληθυσμό, αλλά και σε όσους δήλωσαν το ενδιαφέρον για την ιδέα. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα έχουμε καιρό, μέχρι να μάθουμε κάτι επίσημο. Εσείς τι λέτε: Συμφωνείτε με την εμφάνιση ενός ακόμα αγώνα στο στυλ του Isle of Man, πιθανότατα και με την ίδια επικινδυνότητα; 

 

IOM TT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ