Piaggio MP3 350

Piaggio MP3 350

Piaggio MP3 500 hpe Business

Piaggio MP3 500 hpe Business

Piaggio MP3 500 hpe Business

Piaggio MP3 500 hpe Sport

Piaggio MP3 500 hpe Sport

Tα νέα Piaggio MP3

Σημαντική ανανέωση της γκάμας των τρίτροχων scooters της κάνει η Piaggio. Δείτε εδώ όλα όσα θέλετε να ξέρετε.

Η Piaggio παρουσίασε και επίσημα, την νέα γκάμα των τρίτροχων MP3. Τα ιδιαίτερα scooters με την τεράστια επιτυχία αποκτούν πολλές αλλαγές, στις εκδόσεις των 350 και 500 κ.εκ., τόσο εμφανισιακές όσο και λειτουργικές.

Ξεκινώντας από το μικρότερο μοντέλο MP3 350, ολοκαίνουργιος είναι ο κινητήρας που θα το εξοπλίζει, καθώς πρόκειται για την μονάδα που τοποθετείται και στο Beverly 350. Θα είναι ένας κινητήρας 4 βαλβίδων  με ισχύ άνω των 30 ίππων, όπως η εταιρεία αναφέρει. Ο κινητήρας έχει αναβαθμιστεί στο εσωτερικό του για μικρότερες τριβές λειτουργίας, μέγεθος και βάρος, ενώ κάτι που συναντάται πρώτη φορά για το μοντέλο θα είναι ο πολύδισκος, υγρός συμπλέκτης, που υπόσχεται μεγαλύτερη σταθερότητα απόδοσης σε θερμική καταπόνηση. Ανανεωμένη είναι και η CVT μετάδοση του μοντέλου, ενώ ο κινητήρας θα είναι κατά 10 κιλά ελαφρύτερος, από έναν αντίστοιχης απόδοσης 400άρη.



Τα MP3 500 Business και Sport θα χρησιμοποιούν επίσης έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα,  με χωρητικότητα 500 κ.εκ. και απόδοση 44,2 ίππων, που σύμφωνα με την Piaggio, είναι ο ισχυρότερος κινητήρας της κατηγορίας. Το μοτέρ θα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό γκάζι με πολλαπλούς χάρτες ανάφλεξης, οι οποίοι θα επιλέγονται από τον αναβάτη. Αλλαγές έχουν γίνει με στόχο την αύξηση της απόδοσης και την μείωση της κατανάλωσης, αλλά και έναν καλύτερο ήχο από την εξάτμιση. Ανανεωμένος είναι ο χρονισμός του κινητήρα, το φιλτροκούτι είναι μεγαλύτερο, ενώ νέο είναι και το κάλυμμα της μετάδοσης.

Το MP3 Business θα εξοπλίζεται με σύστημα πλοήγησης από την Tomtom, το οποίο θα ονομάζεται Vio και θα τοποθετείται στο κέντρο του τιμονιού. Πρόκειται για ένα αφαιρούμενο σύστημα πλοήγησης, ειδικά σχεδιασμένο για το μοντέλο, ενώ οι άλλες λεπτομέρειες που θα χαρακτηρίζουν την έκδοση Business θα είναι ο νέος προφυλακτήρας εξάτμισης, οι λεπτομέρειες σε χρώμιο και το ματ γκρίζο χρώμα στην ποδιά.





Για το MP3 Sport, οι αλλαγές βρίσκονται στην εμφάνιση, με ποικίλες ματ μαύρες λεπτομέρειες, μαύρους τροχούς και διαφορετικά αυτοκόλλητα, ενώ θα εξοπλιστεί πίσω αναρτήσεις υψηλής  απόδοσης από την Kayaba.



Όλα τα νέα μοντέλα διαθέτουν ABS 3 καναλιών της Continental στον στάνταρ εξοπλισμό τους, αλλά και ASR το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί. Και τα 3 μοντέλα θα εξοπλίζονται με νέο ανεμοθώρακα και σέλα, νέο φινίρισμα και εξοπλισμό, ανασχεδιασμένες εμπρός γρίλιες, ενώ στα MP3 350 και 500 Sport οι εμπρός δίσκοι φρένων θα είναι τύπου μαργαρίτας.