Ταξιδεύοντας με Scooter

Οι δυνατότητες των scooter δεν περιορίζονται στην καθημερινή χρήση στην πόλη, καθώς μπορούν να ανταποκριθούν επάξια στις τουριστικές απαιτήσεις του αναβάτη, παραμένοντας μια all round επιλογή.

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

Τα scooter αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της μοτοσυκλετιστικής πραγματικότητας. Βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των αναβατών εκείνων, που αναζητούν άνεση και ευκολία στην καθημερινή τους μετακίνηση. Οι εταιρίες παρουσιάζουν λύσεις σε διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζονται. Τα scooter μπορούν επάξια να υποκαταστήσουν την χρήση μοτοσυκλέτας, αφού οι δυνατότητες τους επεκτείνονται και εκτός των τειχών της πόλης. Διαθέτουν πλούσιο εξοπλισμό που δεν υπολείπονται των αντίστοιχων κατηγοριών μοτοσυκλετών και έτσι παρουσιάζονται ιδανικά για μακρινές βόλτες και για καλοκαιρινές  εξορμήσεις, καλύπτοντας ένα πλατύ φάσμα χρήσης. 


Η κατηγορία των GT scooters είναι αυτή που είναι πιο κατάλληλα προσαρμοσμένη στα τουριστικά δεδομένα. Η θέση οδήγησης είναι ξαπλωτή και τα πόδια μπορούν να τοποθετηθούν υπό γωνία, αυξάνοντας τον διαθέσιμο για τον αναβάτη χώρο. Οι σέλες είναι άνετες με αρκετό αφρώδες και δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα στην πολύωρη οδήγηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις το βοηθητικό μαξιλαράκι θα βοηθήσει στην σωστή στήριξη της μέσης του οδηγού. Ο συνεπιβάτης απολαμβάνει τα προνόμια αυτής της κατηγορίας, έχοντας στη διάθεσή του αρκετό τμήμα σέλας για να αναπαυθεί. Ο μεγάλες χειρολαβές συνεισφέρουν στη σωστή τοποθέτηση του σώματος. 

Ο κατάλογος του εξοπλισμού άνεσης μπορεί να είναι μακρύς, ανάλογα το μοντέλο. Ο οδηγός μπορεί να απολαύσει ένα σωρό τεχνολογικά βοηθήματα που θα κάνουν την συμβίωση με το scooter του μια ευχάριστη διαδικασία. Η ζελατίνα θα προφυλάξει από τον αέρα και τα στοιχεία της φύσης στον ανοιχτό δρόμο. Πολλές φορές είναι και ρυθμιζόμενη είτε με το χέρι είτε ηλεκτρικά. Το τιμόνι προσφέρει άνετες γωνίες χεριών και υπάρχει επιλογή θερμαινόμενων χειρολαβών ή ακόμα και σέλας σε μερικά μοντέλα της κατηγορίας. Οι διάφορες υποδοχές για USB κρατάνε τις ηλεκτρονικές συσκευές σε ζωή, ενώ οι υποδοχές για συσκευές πλοήγησης Gps σε συντροφεύουν στο ταξίδι σου. 



Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η αποθηκευτική ικανότητα με τους μεγάλους χώρους κάτω από τη σέλα και τα ντουλαπάκια για επιπλέον μικροπράγματα. Ειδικά ο χώρος κάτω από τη σέλα, που χωράει κράνη και διάφορα εξτρά, λύνει τα χέρια του αναβάτη, ανεβάζοντας τους πόντους της πρακτικότητα και της ευχρηστίας στα ύψη. Οι χώροι δεν μπορούν να φτάσουν τα επίπεδα μιας αμιγώς τουριστικής μοτοσυκλέτας με φουλ εξοπλισμό βαλιτσών, μπορούν όμως άνετα με την τοποθέτηση ενός top box να μεταφέρουν τις αποσκευές δύο ατόμων για ολιγοήμερη εκδρομή. 



Ακόμα και τα 300 κυβικά είναι αρκετά για να ταξιδέψεις, αν και η πλέον κατάλληλη κατηγορία είναι αυτή των mega scooter. Μεγαλύτεροι κυβισμοί και επαρκή απόδοση για προσπεράσεις και μεγάλες ταχύτητες. Σε πορεία με 120-140χλμ μπορείς να καλύψεις ξεκούραστα μεγάλες αποστάσεις. Σε αυτό έχει ενεργό ρόλο η αυτόματη μετάδοση, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού που έχουν να παρατάξουν τα scooter στην άτυπη μάχη της άνετης μετακίνησης. Παράλληλα, οι κινητήρες είναι οικονομικοί σε καύσιμο και προσφέρουν μεγάλη αυτονομία. 
 Ο πρωταρχικός στόχος της άνεσης δεν απαλείφει τα σπορτιφ χαρακτηριστικά των scooter. Θα ακολουθήσουν πρόθυμα σε δρόμο με στροφές, χωρίς προβλήματα. Οι αναρτήσεις ισορροπούν μεταξύ άνεσης και σταθερότητας και τα φρένα παρέχουν ασφαλή επιβράδυνση. 

Συμπερασματικά, τα scooter μπορούν να σε ταξιδέψουν με ασφάλεια και άνεση, παρέχοντας μια απολαυστική εμπειρία. 

Sponsored by KYMCO