Με τους αναβάτες των Moto3 τα έβαλε ο Mike Webb...

«Τέρμα οι…ηλιθιότητες!»

Τι εννοεί ο Mike Webb, ο οποίος θα εισάγει νέες ποινές στα MotoGP και συγκεκριμένα όσον αφορά τον πρώτο sector της κάθε πίστας;

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την τακτική κάποιων αναβατών, να οδηγούν πολύ αργά επίτηδες στον πρώτο τομέα της πίστας αφότου βγουν από τα pits, φαίνεται να είναι ο Mike Webb. Συγκεκριμένα, ο αγωνιστικός διευθυντής των MotoGP φέρεται κατά των αναβατών της Moto3 τους οποίους κατηγορεί για…ηλιθιότητες, ούτε λίγο ούτε πολύ!

Συγκεκριμένα, στον αγώνα της Γερμανίας στην πίστα του Sachsenring, 18 αναβάτες τιμωρήθηκαν επειδή «κινούνταν πάρα πολύ αργά, όχι σε συμφωνία με την κατάσταση της πίστας». Παρά την τιμωρία, στον αγώνα της Αυστρίας ο Webb τιμώρησε συνολικά 24 αναβάτες, για την ίδια παράβαση!

Είναι μάλιστα, η πρώτη φορά που η επιτροπή ασχολείται με αυτή την παράβαση σε τέτοιο βάθος, καθώς συνήθως η διεύθυνση αγώνων είναι ανεκτική σε μια πιο αργή οδήγηση με το που βγει κανένας από τα Pits, ωστόσο μέχρι ένα σημείο.

Τι λέει ο ίδιος ο Webb για αυτό; «Συνήθως έχουμε ελάχιστους αναβάτες που πάνε αργά κατά την διάρκεια των δοκιμών. Αλλά τώρα, αυτά που έκαναν οι αναβάτες της Moto3 είναι να παίζουν με το σύστημα. Με το παλιό σύστημα, ο πρώτος τομέας δεν μετρούσε γιατί δεν είναι δίκαιο να πρέπει να πας τέρμα γκάζι, στον πρώτο τομέα. Αλλά αυτό που έγινε ήταν το εξής: Ακόμα και αν δεν υπήρχε κάποιο πλεονέκτημα, πήγαιναν αργά γιατί έτσι ήθελαν!»

«Στο Sachsenring, μιλάμε για…ηλιθιότητες. Οι αναβάτες πήγαιναν περπατώντας στον πρώτο τομέα χωρίς κάποιο λόγο.Έτσι, αποφάσισα ότι ακόμη και εκεί, αν πηγαίνεις εξωφρενικά αργά και δημιουργείς κίνδυνο, θα τιμωρείσαι»

Ο Webb μίλησε για το τι σκέφτεται να εφαρμόσει ως αντιμέτρο: «Θα βρούμε ένα τρόπο. Με πολλούς αναβάτες παραβάτες, ίσως πρέπει να επιβραβεύσω τους αναβάτες που μένουν εντός κανόνων. Από την άλλη, σκέφτομαι και ποινές χρόνου, βαθμών, εκκίνηση από τα Pits…κάτι θα βρω. Πρέπει αυτό το φαινόμενο να σταματήσει.»