Στιγμιότυπο από το πασίγνωστο βίντεο που σας είχαμε δημοσιεύσει και εμείς, με το interaction μεταξύ μοτοσυκλέτας και ενός Tesla 3 στον...αυτόματο.

Tesla: Αναβάθμιση υπέρ...μοτοσυκλετιστών

Φρεσκάρισμα στο λογισμικό των αυτόνομων οχημάτων της κάνει η Tesla, λαμβάνοντας υπόψιν και τους μοτοσυκλετιστές. Δείτε τι ακριβώς.

Να λοιπόν και κάτι θετικό, από το αυτοκίνητο προς την μοτοσυκλέτα, το οποίο διαβάζουμε ως ρεπορτάζ στα ξένα μέσα. Η Tesla, η πασίγνωστη πλέον εταιρεία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αναβαθμίζει το λογισμικό της, προκειμένου τα οχήματα να αναγνωρίζουν με μεγαλύτερη ευκολία, τις μοτοσυκλέτες που κινούνται ανάμεσά τους.

Η αναγνώριση των μοτοσυκλετών από τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης είναι μια από τις δυσκολότερες εργασίες, ακόμη και για την τελευταία τεχνολογία: Όντας μικρές, γρήγορα κινούμενες και σε μεγάλο βαθμό με απρόβλεπτο τρόπο, οι μοτοσυκλέτες γενικότερα δεν γίνονται εύκολα αισθητές, από τα ποικίλα συστήματα εντοπισμού που ένα αυτόνομο όχημα φέρει.

Φαίνεται λοιπόν ότι η εταιρεία του Elon Musk προτίθεται να κάνει το επόμενο βήμα, εφοδιάζοντας τα οχήματα με ένα αναβαθμισμένο λογισμικό με πιο περίπλοκους αλγόριθμους αναγνώρισης. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από περισσότερους αισθητήρες, τα αυτοκίνητα κατά την αυτόνομη λειτουργία μπορούν να «δουν» νωρίτερα μια μοτοσυκλέτα που κινείται ανάμεσα στα τετράτροχα και να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον οδηγό, σε περίπτωση επερχόμενου κινδύνου.

Πρόκειται βεβαίως για ένα μεγάλο τεχνολογικό βήμα –αφού ούτως ή άλλως, κατά τα φαινόμενα, η οδική πραγματικότητα τείνει προς το αυτόνομο, τόσο για αυτοκίνητα όσο και για μοτοσυκλέτες-, φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμη για οποιοδήποτε οριστικό συμπέρασμα, μιας και τα ίδια τα αυτόνομα έχουν ακόμη πολλά βήματα να διανύσουν προς την ιδανική λειτουργία…