Ο Mark Hunnibell μπροστά στην Henderson του.

Θα διασχίσει την Αμερική με μοτοσυκλέτα 100 ετών!

Διαβάστε για το εγχείρημα του Αμερικανού Mark Hunnibell, που θέλει να διασχίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες οδηγώντας μια Henderson ηλικίας 100 χρονών!

Το 1919,  ο C.K. Shepherd, Βρετανός σμηναγός της RAF, διέσχισε την Αμερική με μια μοτοσυκλέτα Henderson, εκδίδοντας σε βιβλίο τις περιπέτειες του το 1922 –με τίτλο «Across America by Motor-Cycle». Για όσους δεν γνωρίζουν, την εποχή εκείνη οι Henderson ήταν οι πολυτελέστερες και γρηγορότερες Αμερικάνικες μοτοσυκλέτες, οι μόνες τετρακύλινδρες, φτιαγμένες για να διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις.

Φυσικά μετά από 100 χρόνια, η μοτοσυκλέτα έχει αλλάξει ριζικά, όχι όμως και το πάθος του ανθρώπου για κατορθώματα. Ο Mark L. Hunnibell θέλει να επαναλάβει το εγχείρημα του Shepherd, μάλιστα με… την ίδια μοτοσυκλέτα!

O Hunnibell έχει αναπαλαιώσει πλήρως την Henderson του, η οποία είναι χρονολογίας 1919 και ο ίδιος την κληρονόμησε από τον πατέρα του. Ο Hunnibell δουλεύει πάνω στην μοτοσυκλέτα αυτή εδώ και 40 χρόνια, από το 1979. Τώρα, η μοτοσυκλέτα αποτελεί μια από τις ελάχιστες της εποχής, που έχουν αναπαλαιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ενώ για το εγχείρημα, ο Hunnibell έκανε εκτενή έρευνα προκειμένου να επαναλάβει την αυθεντική διαδρομή του 1919. Φυσικά μετα από… έναν αιώνα, είναι αδύνατον να κάνει κανείς ακριβώς την ίδια διαδρομή, αλλά ο Hunnibell έχει κάνει ότι καλύτερο γίνεται.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού, και ο Hunnibell θα περιγράψει τα δρώμενα σε βιβλίο, ακριβώς όπως έκανε και ο Shepherd! Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.