Αλλαγές στο καλεντάρι του 2018

Θα γίνει αγώνας στο Silverstone;

Σύμφωνα με το προσωρινό πρόγραμμα αγώνων MotoGP που δημοσιεύθηκε για το 2018, το GP της Βρετανίας είναι προγραμματισμένο για τις 26 Αυγούστου, όμως ακόμα δεν είναι γνωστό σε ποια πίστα θα διεξαχθεί.

Η πίστα του Silverstone φιλοξενεί τον Βρετανικό γύρο των MotoGP συνεχώς από το 2010, αφού από το 1897 έως και το 2009, ο αγώνας γινόταν στο Donington Park. Το 5ετές συμβόλαιο της Dorna με την πίστα λήγει κανονικά το 2019, αλλά όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης. Η Dorna βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Silverstone και το Donington, για το πού θα γίνει ο αγώνας το 2018 αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Στο πρόγραμμα βλέπουμε και την προσθήκη της Ταϊλάνδης στην οποία θα γίνει αγώνας στις 7 Οκτωβρίου. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως και συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου στο Qatar. Οι αγώνες της Βαρκελώνης, του Assen και του Sachsenring, έχουν μεταφερθεί για λίγο αργότερα, ενώ η αυλαία του πρωταθλήματος πέφτει στις 18 Νοεμβρίου. Περιμένουμε να δούμε πως θα διαμορφωθεί το καλεντάρι στην τελική του μορφή.

Προσωρινό πρόγραμμα αγώνων MotoGP 2018

March 18               Qatar
April 8                   Termas de Rio Hondo
April 22                  Austin
May 6                    Jerez
May 20                   Le Mans
June 3                    Mugello
June 17                 Barcelona
July 1                     Assen
July 15                   Sachsenring
August 5                 Brno
August 12               Red Bull Ring
August 26               Βρετανία
September 9          Misano
September 23        Aragon
October 7               Buriram
October 21             Motegi
October 28             Phillip Island
November 4           Sepang
November 18         Valencia