Θέλετε 3D εκτυπωμένο…Honda Monkey;

Αν ναι, μια γαλλική εταιρεία σας έχει την λύση! Δείτε τι έφτιαξε…

Το ολόφρεσκο Honda Monkey έχει ξυπνήσει για τα καλά την νοσταλγία των αναβατών ανά την υφήλιο, μιας και πέρα από το ρετρό στυλ του, προσφέρει και μεγάλες δυνατότητες τροποποίησης. Πως θα σας φαινόταν όμως, να μπορούσατε να το χτίσετε…με 3D εκτυπωμένα κομμάτια αλουμινίου; Η γαλλική VIBA έχει κάτι να σας προτείνει.

Η εταιρεία ασχολείται με τις τεχνολογίες 3D Printing και έχει δημιουργήσει ένα κιτ μερών και ανταλλακτικών, αποκλειστικά για το νέο Monkey. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις περισσότερες ανάλογες εφαρμογές, το κιτ της VIBA δεν αποτελείται από πλαστικά κομμάτια, αλλά από αλουμινένια, κάτι που η εταιρεία έχει πετύχει με την χρήση της τεχνολογίας SLI – Selective Laser Imaging. Ειδική σκόνη αλουμινίου υπερθερμαίνεται με την χρήση τεχνολογίας λέιζερ με αποτέλεσμα την δυνατότητα δημιουργίας, εξαιρετικά πολύπλοκων σχημάτων και μορφών.



Το σετ περιλαμβάνει ένα τεπόζιτο, μανέτες φρένου και συμπλέκτη, ειδική κατασκευή μάσκας που ντουμπλάρει και ως «σχάρα» για μεταφορά αντικειμένων –της οποίας τμήμα είναι και το εμπρός φτερό.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει μόνο 23 κομμάτια αυτού του κιτ (μα παντού limited editions πια;), ενώ όπως ίσως καταλάβατε, δεν ανακοινώνει τιμές ή δυνατότητα ξεχωριστής αγοράς, των τμημάτων του σετ.  Αυτό μάλλον σημαίνει ότι, «αν πρέπει να ρωτήσεις πόσο κάνει, δε μπορείς να το πληρώσεις»...