Μερικές από τις φωτογραφίες που οι κακοποιοί δημοσιεύουν στα social media.

Κλέφτες στην Αγγλία δείχνουν την λεία τους στα social

Δεν έχουν Θεό και δαίμονες οι κλέφτες μοτοσυκλετών στην Αγγλία, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο με το πρόβλημα να αποδεικνύεται ακόμη άλυτο. Δείτε τι γίνεται.

Η κλοπή μοτοσυκλετών στην Αγγλία είναι πλέον ένα φαινόμενο κρατικών διαστάσεων, ειδικά όταν στο παιχνίδι εμπλέκονται… τα social media. Πολλά κακοποιά στοιχεία χρησιμοποιούν λογαριασμούς Instagram και Facebook, στους οποίους ανεβάζουν και επιδεικνύουν την «λεία» τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χλευάζουν τους ιδιοκτήτες και απαιτούν χρήματα.

Το θράσος των κλεφτών μάλιστα ξεπερνά κάθε όριο, αφού πολλές φορές παρουσιάζουν τα κλεμμένα μοτό ως «ανακτημένα» (repossesed) από κατάσταση εγκατάλειψης! Φυσικά, τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν σε αγγελίες, στις οποίες μάλιστα οι κλέφτες χρησιμοποιούν τον όρο «chordy» για να επισημάνουν ότι πρόκειται για κλεμμένες μοτοσυκλέτες.

Πρόκειται για έναν ακόμα γρίφο που οι βρετανικές αρχές καλούνται να λύσουν, με τις τελευταίες να προειδοποιούν τα θύματα να μην δίνουν τα «λύτρα» για τα οχήματά τους και να έρχονται άμεσα σε επαφή με τις αρχές.