Τι θα γίνει αν το 10% των οδηγών πάρει δίκυκλο;

Πραγματική μεταμόρφωση της οδικής πραγματικότητας! Μια έρευνα με στοιχεία που σοκάρουν. Δείτε αναλυτικά…

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τα χειρότερα μποτιλιαρίσματα στα αστικά κέντρα, αλλά αναμφισβήτητα τεράστιο πρόβλημα, έχει και η Αγγλία. Μάλιστα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι μοτοσυκλέτες είναι σημαντικά περιορισμένες στις πόλεις, ενώ χρησιμοποιούνται πολύ περισσότερο για διαδρομές αναψυχής παρά για commuting. Από εκεί προέρχεται η έρευνα που σας παρουσιάζουμε σήμερα, η οποία για άλλη μια φορά, τονίζει την δύναμη του δίκυκλου οχήματος, σε συνθήκες κίνησης.

Τι θα γίνει λοιπόν, αν μόλις το 10% των οδηγών αυτοκινήτων της Μ. Βρετανίας αλλάξουν το μέσο μετακίνησής τους σε μοτοσυκλέτα; Τα δεδομένα μας εντυπωσίασαν…Δείτε:
  1. Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους θα μειωθεί κατά 40%, επιτόπου! Μάλιστα, η έρευνα αναφέρει ότι αν το 25% των οδηγών αυτοκινήτων, αλλάξει σε μοτοσυκλέτα, οι κυκλοφοριακές συμφορήσεις εξαλείφονται.
  2. 20% περισσότεροι οδηγοί, θα έβρισκαν χώρο στάθμευσης. Η έρευνα υπολογίζει ότι περίπου 3 δίκυκλα καταλαμβάνουν χώρο, ίσο με αυτόν ενός αυτοκινήτου, στη στάθμευση. Μάλιστα, αν αναφέρουμε το γεγονός ότι το 87% των οδηγών αυτοκινήτων μετακινείται μόνο του στο όχημα, τότε η βαρύτητα των αριθμών μεγαλώνει. Αυτό εννοούμε, όταν λέμε ότι η μοτοσυκλέτα κάνει καλό σε όλους…
  3. Οι οδηγοί αυτοκινήτων βρίσκονται στο τιμόνι 32 ώρες λιγότερες, σε βάθος ενός χρόνου, το οποίο σημαίνει πρακτικά, 4 εργάσιμες ημέρες! Αλλά και σημαντικότερο από όλα…
  4. Η έρευνα αποδεικνύει ότι η χρήση δικύκλου μειώνει το στρες και αυξάνει την ευεξία. Σύμφωνα με τους αριθμούς, ένας στους 10 χρήστες του δρόμου περισσότερος, θα ήταν χαρούμενος, αν άλλαζε το όχημά του σε μοτοσυκλέτα.
Μπορεί η έρευνα να είναι Αγγλική δουλειά, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι εκφράζει αλήθειες.  Μια πρωϊνή βόλτα στο πασίγνωστο «ποτάμι» πείθει εύκολα, το πόσοι οδηγοί αυτοκινήτων είναι και οι μόνοι επιβάτες στο όχημά τους, το πόσο διευκολύνεται η κυκλοφορία όταν οι μοτοσυκλέτες είναι περισσότερες, ενώ σε ασφυκτικές συνθήκες Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε το πόσο εύκολη καθιστά την μετακίνηση, ένα δίκυκλο.

Μήπως ήρθε η ώρα να το σκεφτείς και εσύ;