To Silverstone κατέχει ξεχωριστή θέση στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Silverstone με αριθμούς

Στη ιστορική πίστα του Silverstone θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο ο 12ος γύρος του παγκόσμιο πρωτάθλημα των MotoGP. Ομάδες και αναβάτες είναι έτοιμοι να ριχθούν για μια ακόμα φορά στη μάχη των πόντων.

Η πίστα του Silverstone φιλοξενεί αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού για πάνω από 60 χρόνια και είναι από τις πιο αγαπητές σε φιλάθλους και αγωνιζόμενους. Το πρώτο Grand Prix μοτοσυκλέτας έγινε εκεί το 1977 και ήταν το πρώτο που έγινε στο κέντρο της Αγγλίας,αφού μέχρι τότε το Βρετανικό GP γινόταν στο Isle of Man. Από το 1988 έως το 2009, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξαγόταν στο Donington Park, αλλά επέστρεψε στο Silverstone μετά από 23 χρόνια.

Το 2010 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης της πίστας, κάνοντάς τη μια από τις πιο γρήγορες στο καλεντάρι των MotoGP, κάτι που αρέσει πολύ στους αναβάτες. Στις ήδη εντυπωσιακές εγκαταστάσεις προστέθηκε, το 2011, το συγκρότημα «Silverstone Wing» που έγινε σημείο αναφοράς της πίστας.

Οι αναβάτες των MotoGP καλούνται να συμπληρώσουν 20 γύρους στην μήκους 5,9 χιλιομέτρων πίστα, διανύοντας συνολικά 118 χιλιόμετρα. Το μήκος της μεγαλύτερης ευθείας του Silverstone είναι 770 μέτρα και το πλάτος της πίστας είναι 15 μέτρα, ενώ διαθέτει 8 αριστερές και 10 δεξιές στροφές. Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου ανήκει στον Marc Marquez, ο οποίος το 2015 σημείωσε χρόνο 2`00.234, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει από το 2013 ο Dani Pedrosa με χρόνο 2`01.941.

Νικητής την περσινή χρονιά ήταν ο Maverick Vinales, αλλά στην σχάρα της εκκίνησης έχουμε πολλούς Βρετανούς, που σίγουρα θα θέλουν να κάνουν μια πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα της πατρίδας τους. Οι Cal Crutchlow, Scott Redding, Bradley Smith και Sam Lowes θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εντυπωσιάσουν τους συμπατριώτες τους.