Αυτό είναι το μινιμαλιστικό M1.

Το ενδιαφέρον Monday M1

Ένα ηλεκτροκίνητο δίκυκλο, το οποίο στέκεται μάλλον κάπου ανάμεσα σε...παπί και ποδήλατο, αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αμερική.

Το ότι μάλλον η βιομηχανία μοτοσυκλέτας οδεύει προς την ηλεκτροκίνηση, είναι γνωστό και μάλλον αναμενόμενο. Το ότι πολλοί κατασκευαστές παρουσιάζουν ιδέες με κάθε πιθανή μορφή, επίσης είναι μια πραγματικότητα. Για δείτε, λοιπόν, την M1 της Monday Motorbikes!

Όχι, το ενδιαφέρον και μινιμαλιστικό δίκυκλο δεν αναφέρεται...στην YZR-M1 του Valentino Rossi, κάθε άλλο μάλιστα-πρόκειται για ένα δίκυκλο σχεδιασμένο για μετακίνηση μέσα στις πόλεις και την χαώδη κίνηση. Το δίκυκλο, που φλερτάρει ανάμεσα σε παπί και ποδήλατο, φέρει μόνο έναν ηλεκτροκινητήρα, μια μπαταρία, ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης στον πίσω τροχό αλλά και ένα ζευγάρι πεντάλ, αν ο αναβάτης επιθυμεί να κινηθεί με...την δική του ενέργεια.

Η μπαταρία του M1 του χαρίζει μια αυτονομία 40 μιλίων ή 64 χιλιομέτρων, με δικές μας μονάδες, ενώ μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 5 ώρες. Ο δε ηλεκτροκινητήρας του είναι τεχνολογίας brushless, με ένα μόνο κινούμενο μέρος και έχει πιστοποίηση λειτουργίας για...640.000 χιλιόμετρα! Ακόμα, το δίκυκλο έχει σύστημα πέδησης με ανάκτηση ισχύος, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η μπαταρία επαναφορτίζεται και στον δρόμο, ενώ το Μ1 φρενάρει. Όσον αφορά την ταχύτητα την οποία μπορεί να αναπτύξει, η Monday Motorbikes κάνει λόγο για 32 χλμ/ώρα εντός πόλης και 64 χλμ/ώρα εκτός πόλης, με εναλλασσόμενη ρύθμιση.

Κουβέντες για διάθεση στην Ευρώπη γενικά δεν έχουν ακουστεί...Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, οι προπαραγελίες έχουν ξεκινήσει και ένα τεμάχιο στοιχίζει 4.500 δολάρια. Πως σας φαίνεται;