Το κόστος χρήσης σκοτώνει την απόλαυση της οδήγησης

Υπάρχει πλέον χρόνος για να απολαύσουμε τη μοτοσυκλέτα, ειδικά όταν η μεγαλύτερη χρήση αφορά καθημερινή μετακίνηση μέσα στην κίνηση και το άγχος για το κόστος παραμονεύει σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού;

Πότε κάνατε μια όμορφη βόλτα με τη μοτοσυκλέτα σας, μόνο και μόνο για να περάσετε ώρα πάνω στη σέλα της; Μόνο για να οδηγήσετε και να ευχαριστηθείτε; 


Χάθηκε η απόλαυση στο βωμό του κόστους

Έχει ενδιαφέρον το πόσο γρήγορα περάσαμε από το πόσα άλογα είναι στο πόσο καίει. Και όχι άδικα, αφού καίει περισσότερο αυτό που καίει την τσέπη μας, οπότε και αυτομάτως, στις σημερινές συνθήκες τα υπόλοιπα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Δεν είναι όμως μόνο η ιπποδύναμη και οι επιταχύνσεις. Η οδήγηση είναι για πολλούς απόλαυση, ακόμη και αν μιλάμε για cruising στην εθνική σε μια εκδρομή με φίλους. 

Η απόλαυση στην οδήγηση μπορεί να προέλθει και από απλά πράγματα

Δεν είναι απαραίτητο να αδειάσουν οι δρόμοι στα βουνά για να στρίψει κανείς και να νοιώσει ότι χαίρετε την οδήγηση και την μοτοσυκλέτα του. Η οδηγική ευχαρίστηση μπορεί να προέλθει και από πολύ πιο απλές εμπειρίες πάνω στη σέλα του αγαπημένου του δίτροχου. Ακόμη και η χρήση του εξοπλισμού προσφέρει απόλαυση, όπως η χρήση κάθε γκάτζετ, εδώ που τα λέμε.

Η σχέση εξάρτησης ανανεώνεται με την συνεχή ενασχόληση με την μοτοσυκλέτας μας

Και μετά είναι η περιποίηση. Μπορεί η μοτοσυκλέτα να έχει κλείσει δεκαετία, το μεράκι όμως είναι φρέσκο όσο την πρώτη μέρα. Ακόμη και ένα πλύσιμο, ένα κέρωμα, ή μια μικρή βελτίωση, αισθητική ή στον κινητήρα, ακόμη και ένα καινούργιο φίλτρο ή ένα σετ φρέσκα μπουζί, μπορούν να φτιάξουν τη διάθεση και να δώσουν το κατιτίς τους στον οδηγό. Είναι εξάλλου περίεργη η αμφίδρομη σχέση με τη μοτοσυκλέτα.

Η ενασχόληση με τη μοτοσυκλέτα αποτελεί διέξοδο από τη μιζέρια

Παραμένει όμως σήμερα η μοτοσυκλέτα μια πηγή ευχαρίστησης; Είτε το δικό μας, είτε το μελλοντικό είτε η φωτογραφία σε ένα σάιτ ή περιοδικό. Η μοτοσυκλέτα δεν έχει την εικόνα  που είχε μέχρι πριν μερικά χρόνια. Δεν έχουμε την ίδια όρεξη για Κυριακάτικες βόλτες και απογευματινά σουλάτσα πάνω σε δύο τροχούς και έχουμε περιορίσει τις μετακινήσεις μας. Είναι αλήθεια πως με τις προτεραιότητες σήμερα να έχουν βαρύνει προς την οικονομία, οι απολαύσεις τείνουν να εκλείψουν. Όμως η μοτοσυκλέτα είναι μια διέξοδος από τη μιζέρια, είτε η ενασχόληση μαζί της, είτε η οδήγησή της, πάντα με υπευθυνότητα και ασφάλεια.


 Εσείς πως το βλέπετε; Έχετε το χρόνο και τη διάθεση; Και τελικά μπορείτε να το ευχαριστηθείτε; Και πως;