Στην σύλληψη 46χρονου παραβάτη που πλαστοπροσώπησε αστυνομικό, προχώρησε η Αγγλική αστυνομία.

Το επίμαχο "Polite Notice: Think Bike" γιλέκο. Η ομοιότητα με τον εξοπλισμό των αστυνομικών είναι προφανής...

Τραπεζίτης παρίστανε τον αστυνόμο

Κυκλοφορούσε με μοτοσυκλέτα της αστυνομίας και φωσφορίζον γιλέκο, όταν συνελήφθη από… πραγματικούς αστυφύλακες. Διαβάστε τι έγινε.

Καταδικαστική ήταν η  απόφαση της δικαιοσύνης της Αγγλίας για τον Darren Emanuel, έναν μοτοσυκλετιστή ο οποίος για κάποιο λόγο… παρίστανε τον αστυνομικό με μοτοσυκλέτα, στο Mayfair της Αγγλίας! Ο 46χρονος Βρετανός είχε… μεταμορφωθεί σε αστυνομικό, καθώς συνελήφθη  να οδηγεί μια μοτοσυκλέτα που έφερε τόσο τον χρωματισμό, όσο και τον ειδικό αστυνομικό μπλε φάρο, ενώ ο ίδιος φορούσε τα ειδικά ανακλαστικά ρούχα των αστυνομικών.

Τραγελαφικός είναι ο λόγος που ο Emanuel προσέλκυσε την προσοχή των… κανονικών αστυνομικών: Ένας υπάλληλος της υπηρεσίας πρόσεξε ότι ο φάρος στην μοτοσυκλέτα του Emanuel δεν λειτουργούσε και σταμάτησε να τον ειδοποιήσει! Φυσικά εκεί, αποκαλύφθηκε η απάτη και ο Emanuel συνελήφθη.

Ο παραβάτης αρνήθηκε της κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι αγόρασε την μοτοσυκλέτα –η οποία ανήκε στην αστυνομία του Νότιου Yorkshire- από έναν πρώην αστυνομικό που εγκατέλειπε την οδήγηση δικύκλου, μαζί με το ειδικό αστυνομικό μπουφάν. Υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε προβλήματα με την αστυνομία μέχρι εκείνη την στιγμή, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να παραπλανήσει τον κόσμο. 

Ωστόσο, φυσικά κατηγορήθηκε για πλαστοπροσωπία και για εξαπάτηση των χρηστών του δρόμου, που προφανώς θα πίστευαν εύκολα ότι ο Emanuel ήταν ένας αστυνομικός ακόμα. Θεωρώντας ότι οι πράξεις του «υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην αστυνομία», οι αρχές καταδίκασαν τον 46χρονο σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή και συνολικό πρόστιμο 670 λιρών Αγγλίας.

Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί, ότι ο Emanuel φορούσε ένα ειδικό ανακλαστικό γιλέκο, που αναγράφει «Polite Notice» και είναι μέρος μιας κίνησης στη χώρα, που σκοπό της έχει να κάνει πιο ορατούς τους αναβάτες δικύκλων στους δρόμους. Ωστόσο, τα γιλέκα αυτά έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές ότι είναι σε μεγάλο βαθμό όμοια, με αυτά της αστυνομίας –και εμείς, οφείλουμε να πούμε ότι δεν έχουν και πολύ άδικο όσοι τα κατηγορούν…