Θα φέρει πίσω το Thunderbird η Triumph;

Triumph: «Ανακαλύφθηκε» νέο Thunderbird!

Ένα μοντέλο που η Triumph διέκοψε αλλά ίσως επαναφέρει, το Thunderbird εμφανίζεται σε έγγραφα-κλειδιά για το 2020! Δείτε περισσότερα…

Η Triumph θα μας… τρελάνει φέτος, με την καλή φυσικά έννοια. Μετά από την παρουσίαση των Rocket III και Daytona 765 που συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους, αλλά και τα νέα για σοβαρή ανανέωση σε Tiger, Speed Triple και Street Triple, φαίνεται ότι κυκλοφορούν και ειδήσεις για την επιστροφή της Thunderbird.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Thunderbird ήταν μια μεγάλη cruiser της Triumph, που κουβαλάει τεράστια ιστορία στο όνομά του. Η τελευταία του ενσάρκωση παραγόταν από το 2009 μέχρι και περίπου το 2017, όταν και αποσύρθηκε από πολλές αγορές, πιθανότατα λόγω των νέων προδιαγραφών ρύπων (όπως και πολλά άλλα μοντέλα από πολλές μάρκες). Μέχρι τότε, η Thunderbird είχε κλασικό cruiser στυλ και έφερε δικύλινδρο μοτέρ των 1.700 κ.εκ., προσφέροντας μια ρετρό τουριστική εμπειρία στους αναβάτες της.

Με το ρετρό να έχει επιστρέψει πιο ισχυρό από ποτέ ως στυλ, δεν είναι απίθανο η Triumph να εξετάζει την επαναφορά του μοντέλου. Έναυσμα για τις τελευταίες φήμες, η ανακάλυψη του ονόματος στα έγγραφα της αμερικανικής υπηρεσίας NHSTA, όπου φτάνουν πάντα τα στοιχεία για τα νέα μοντέλα των εταιρειών. Εκεί αποκαλύφθηκε μάλιστα, ότι η «νέα» Thunderbird θα έχει 3 εκδόσεις –LT, Commander και Storm-, οι οποίες είναι ακριβώς οι ίδιες ονομασίες με αυτές των προηγούμενων μοντέλων, αλλά και ότι θα διατηρήσει τον ίδιο κινητήρα των 1.700 κυβικών.

Περισσότερα δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά συνήθως τα έγγραφα των αμερικανικών υπηρεσιών πέφτουν μέσα, ενώ με βάση τις τάσεις της αγοράς, δεν είναι καθόλου απίθανο το Thunderbird να κάνει επιστροφή. Προς το παρόν περιμένουμε περισσότερα.