Πολύνεκρο τροχαίο στη συμπρωτεύουσα

Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη

Σοκ έχει προκαλέσει το τροχαίο, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Τρεις μοτοσυκλετιστές έχασαν τη ζωή τους στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μ. Ανδρόνικου μετά από σύγκρουση με ΙΧ.

Το δυστύχημα συνέβη στο κέντρο της πόλης στις 03.00 το πρωί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκείνη την ώρα πέρασαν από μπροστά τους δυο μοτοσυκλέτες, που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Το τροχαίο σημειώθηκε, όταν ένα αυτοκίνητο αναχαίτισε την πορεία των δυο διτρόχων. 

Ο Γερμανός οδηγός του ΙΧ με τη συζυγό του, που κατευθύνονταν προς τη Χαλκιδική, αποφάσισε να στρίψει αριστερά χωρίς να χρησιμοποιήσει τα προειδοποιητικά φλας. Το αποτέλεσμα ήταν οι αναβάτες να μην προλάβουν να αντιδράσουν και να συγκρουστούν με το όχημα. Ο οδηγός συνελήφθη κι ανακρίνεται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, νεκροί είναι οι δύο αναβάτες, 22 και 28 ετών, όπως επίσης και ένας συνεπιβάτης, ηλικίας 55 ετών, ο οποίος φέρεται να είναι πατέρας του οδηγού. Η συνεπιβάτης της δεύτερης μοτοσυκλέτας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου

Σχετικά με τη νεαρή γυναίκα ηλικίας 18 ετών που διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΓΝ «Γ. Παπανικολάου» το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2017 μετά από το τροχαίο ατύχημα που έγινε στη συμβολή των οδών Μ. Ανδρονίκου και 3ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (σύγκρουση δύο δίκυκλων μηχανών με Ι.Χ. αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό τριών από τους τέσσερις επιβαίνοντες), σας ενημερώνουμε ότι η εν λόγω τραυματίας νοσηλεύεται στη Β` Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β`ΜΕΘ) του Νοσοκομείου.

Γίνεται προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της, καθώς έχει πολλαπλές κακώσεις στο θώρακα, στο κεφάλι και στα άκρα, παρακολουθείται από όλο το εύρος των ιατρικών ειδικοτήτων και χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη για το επόμενο 24ωρο.

Στο σύνολο των τριών επιβαινόντων θυμάτων του τροχαίου ατυχήματος, α) ο τραυματίας ηλικίας 22 ετών διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου και υπέκυψε στα τραύματα του β) οι δύο επιβαίνοντες (ηλικίας 55 και 28 ετών) που κατέληξαν στο τόπο του δυστυχήματος έχουν μεταφερθεί στο ΓΝ “Ο ¶γιος Δημήτριος” και στο ΓΝ “Γ. Παπανικολάου” αντίστοιχα.

Όσον αφορά τον οδηγό του ΙΧ με το οποίο έγινε η σύγκρουση νοσηλεύτηκε για παρακολούθηση στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου, λόγω ιστορικού στεφανιαίας νόσου και αυτή τη στιγμή την υπόθεση έχουν επιληφθεί οι Αρχές.

Ο Διοικητής
Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης