Για άλλη μια φορά αιχμηρός και "αυθόρμητος", ο πλανητάρχης, στις δηλώσεις του.

Trump: Κατά της Ινδικής φορολογίας στις Harley

Αιχμές κατά της Ινδικής πολιτικής περί επιβολής φόρου στην εισαγωγή μοτοσυκλετών από άλλες χώρες άφησε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαιτώντας την πλήρη εξάλειψή τους.

O Donald Trump, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε δηλώσεις του ζήτησε την διακοπή επιβολής τελωνειακών χρεώσεων στις Αμερικανικές μοτοσυκλέτες, στην Ινδία. Ο Trump φέρνει το θέμα στο προσκήνιο, εν μέσω μιας μείωσης αυτών των χρεώσεων από 75% (!!) σε 50%, ζητώντας ίση μεταχείριση.

Συγκεκριμένα, ο πλανητάρχης ζητά την επιβολή μηδενικού τελωνειακού φόρου για την εισαγωγή των Αμερικανικών μοτοσυκλετών στην Ινδία, λέγοντας: «Έχουμε πολλές χώρες που πληρώνουμε ένα τρομερό ποσόν φόρων για να εξάγουμε τα προϊόντα μας εκεί. Τώρα, αναφέρομαι στην Ινδία και στην Harley Davidson». Παράλληλα, ο Trump τόνισε ότι η Αμερική «έχει καταστήσει μηδενικό τον τελωνειακό φόρο εισαγωγής, για μοτοσυκλέτες από την  Ινδία»

Η Ινδία είχε μέχρι πρότινος ένα πολύ αυστηρό τελωνειακό σύστημα, στο οποίο μια εξολοκλήρου εισαγόμενη μοτοσυκλέτα, χρεώνεται με τελωνείο 60-75%, ανάλογα με τον κυβισμό της μοτοσυκλέτας. Με τις αλλαγές που έγιναν στην νομοθεσία, ο φόρος αυτός μειώθηκε σε ένα ενιαίο 50%. Φαίνεται όμως ότι ο πιο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι ικανοποιημένος ούτε με αυτό… Εσείς συμφωνείτε μαζί του;