Ducati 860GT

Το φαλτσοκομμένο τελικό κάτω από την ουρά

Το εντυπωσιακό στροφόμετρο

Όργανα στο ρεζερβουάρ

Δύο δαγκάνες της Wilwood «δαγκώνουν» έναν δίσκο εμπρός.

Το turbo GT15 της Garrett

Turbo Cafe Racer

Η ξεχωριστή αυτή custom Ducati συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο ενώ το turbo είναι το κερασάκι σε αυτή την Cafe Racer τούρτα.

Ο Maxwell Hazan είναι γνωστός για τις μοναδικές κατασκευές του και πολλοί customizers πίνουν νερό στο όνομά του. Αυτή η χειροποίητη, υπερτροφοδοτούμενη Ducati 860GT είναι μια από τις τελευταίες δημιουργίες του. Η ιδέα του turbo προήλθε από τον πελάτη και ο Hazan ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά. Η δυσκολία μιας τέτοιας κατασκευής πηγάζει από το γεγονός ότι το τι υπερτροφοδότη θα χρησιμοποιήσεις, εξαρτάται από τον τύπο του κινητήρα και ο αερόψυκτος της Ducati, που εκκινεί με μανιβέλα, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Επίσης, η μοτοσυκλέτα θα έπρεπε να ήταν αξιόπιστη και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δρόμο.

Για τον κινητήρα των 863.9 κυβικών επιλέχθηκε ένα turbo GT15 της Garrett και οι σωληνώσεις έγιναν με στόχο τη λειτουργικότητα, αφού η εμφάνιση πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Όμως, το αποτέλεσμα είναι όμορφο στο μάτι. Η γεωμετρία του πλαισίου δέχθηκε αλλαγές και πλέον συνεργάζεται με χειροποίητο ψαλίδι μέσω ενός αμορτισέρ στο κάτω μέρος της μοτοσυκλέτας. Κατά τον σχεδιασμό του φαίρινγκ έγιναν μοντέλα από αφρολέξ μέχρι να αποφασιστεί το τελικό τους σχήμα.  

Δύο δαγκάνες της Wilwood «δαγκώνουν» έναν δίσκο εμπρός. Εντυπωσιακό είναι και το στροφόμετρο που βρίσκεται πίσω από τη μάσκα, ενώ το ρεζερβουάρ φιλοξενεί κάποια όργανα ακόμα. Οι λαιμοί των εξατμίσεων κάνουν τον κύκλο του κινητήρα και καταλήγουν με ένα φαλτσοκομμένο τελικό κάτω από την ουρά. Ο σχεδιασμός του έχει δανείζεται στοιχεία όχι μόνο από αγωνιστικές μοτοσυκλέτες προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και από σύγχρονες και αναδεικνύεται από τη μαύρη βαφή με τις χρυσές διακοσμητικές λωρίδες.