Για έκτη φορά νικητής

Ξανά νίκη στο Monza Rally Show

Σπάει τα ρεκόρ ο Valentino Rossi, αφού για έκτη φορά είναι ο νικητής του Monza Rally Show.

Μπορεί ο «Γιατρός» να  είχε μια έντονη χρονιά στα MotoGP, κατά την οποία κέρδισε έναν αγώνα, ανέβηκε έξι φορές στο βάθρο και κατέκτησε την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, αλλά η δίψα του για αγώνες δεν έσβησε, ούτε η κούραση τον έχει καταβάλει. Συμμετείχε στο Monza Rally Show και κέρδισε τον αγώνα, παίρνοντας έτσι τη νίκη για έκτη φορά.

Δεν ήταν βέβαια μια εύκολη νίκη, αφού δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων, όταν το Fiesta του βρέθηκε 7 κιλά ελαφρύτερο από ότι θα έπρεπε. Όμως, ο Ιταλός πολυπρωταθλητής κατάφερε να ανακάμψει και να πάρει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με 5.7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Marco Bonanomi.

Μετά τον αγώνα δήλωσε: «Ήταν από τους δυσκολότερους αγώνες Monza Rally που έχω πάρει μέρος, γιατί υπήρχαν τέσσερα αυτοκίνητα που μπορούσαν να κερδίσουν και όλοι ήταν κοντά μέχρι το τέλος. Δυστυχώς η ομάδα έκανε ένα μικρό λάθος την Παρασκευή. Δεν υπολογίσαμε καλά το βάρος των προβολέων εμπρός και πήραμε ποινή 10 δευτερολέπτων, μετά τη δεύτερη ειδική. Το Monza Rally Show είναι πάντα πολύ διασκεδαστικό, γιατί είναι ένας πραγματικός αγώνας, όπου μπορούμε να οδηγούμε γρήγορα αυτά τα αυτοκίνητα και δεν έχουμε άγχος αφού η σεζόν έχει τελειώσει.»