Τα προβλήματα πρόσφυσης άφησαν τον Ισπανό εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Vinales: «Θα έπρεπε να είμαι πιο αυστηρός με την ομάδα»

Ο Vinales πιστεύει ότι φέρει κι ο ίδιος μερίδιο ευθύνης για την μέτρια απόδοσή του, επειδή δεν ήταν αρκετά αυστηρός με τους μηχανικούς του και δεν υποστήριξε θερμά τη γνώμη του για το νέο πλαίσιο.

Ο Maverick Vinales ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν πετυχαίνοντας τρεις νίκες στους πρώτους 5 αγώνες, όμως στη συνέχεια η απόδοσή του άρχισε να πέφτει. Προσπαθώντας οι μηχανικοί να διορθώσουν τα προβλήματα πρόσφυσης της Yamaha, προχώρησαν σε αλλαγές στο πλαίσιο οι οποίες έβγαλαν τον Ισπανό εκτός της διεκδίκησης του τίτλου. Τελικά, πήρε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος αναβατών και παραδέχεται ότι φέρει κι εκείνος μερίδιο ευθύνης επειδή δεν πίεσε τους μηχανικούς ώστε να κρατήσουν τη μοτοσυκλέτα όπως του άρεσε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Όλοι μας φταίμε. Θα έπρεπε να είμαι πιο αυστηρός, να ζητήσω πράγματα και να βασίζομαι στα δικά μου συμπεράσματα κι όχι των άλλων. Δεν είναι ότι δεν με άκουσαν, αλλά δοκιμάζαμε συνεχώς πράγματα και μπερδευτήκαμε. Ίσως, το λάθος μου ήταν που δεν συνέχισα με το παλιό πλαίσιο. Πραγματικά εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που έχω γύρω μου, αλλά δεν έχω υπομονή και θέλω να είμαι παντού πρώτος. Μέχρι ενός σημείου, η χρονιά πήγε καλά. Στο πρώτο μισό θα έβαζα 9 στα 10 και στο δεύτερο 4 στα 10. Αν δεν είχαμε κάνει καλή αρχή, θα ήταν αδύνατο να τερματίσω τρίτος στο πρωτάθλημα.»