Αυτό είναι το νέο Cargo e-bike της Volkswagen.

Volkswagen: Νέο ηλεκτρικό τρίκυκλο εργασίας

Την δική της πρόταση για εναλλακτικό όχημα κάνει η Volkswagen, με ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τρίκυκλο! Πως σας φαίνεται;

Σε μια εποχή που οι εταιρείες ψάχνονται με την ιδανική, καθαρή λύση κινητικότητας στην πόλη και μεταφορών, η Volkswagen παρουσίασε ένα όχημα που θα ξυπνήσει αναμνήσεις του τοπικού… γαλατά ή παγωτατζή άλλων εποχών! Δεν το λέμε κοροϊδευτικά, αλλά το νέο Cargo e-bike είναι ένα ποδήλατο με 3 τροχούς, σχάρα αντικειμένων και ηλεκτρική υποβοήθηση.

Το μοντέλο παρουσιάστηκε στα πλαίσια της έκθεσης «Micromobility Expo» που έγινε στο Hannover της Γερμανίας. Αποτελεί μια πρόταση για ευκολότερες μεταφορές αντικειμένων στις πόλεις, όπου η πυκνή κυκλοφορία καθιστά τα τυπικά vans πολύ δύσχρηστα. Η πλατφόρμα φόρτωσης που το όχημα φέρει εμπρός, έχει σύστημα που διατηρεί σταθερή την κλίση της, για την σταθερότητα του φορτίου αλλά και την καλή οδική συμπεριφορά. Το όχημα έχει ωφέλιμο φορτίο 210 κιλών μαζί με τον αναβάτη του.

Τα πεντάλ «σιγοντάρει» ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 250 Watt, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 500Wh, ενσωματωμένης στο πλαίσιο του μοντέλου. Μια πλήρης επαναφόρτιση του e-bike απαιτεί 4 ώρες, ενώ το 80% της χωρητικότητας μπορεί να γεμίσει σε 3 ώρες. H Volkswagen ανακοινώνει αυτονομία 100 χιλιομέτρων χωρίς φορτίο, που φανταζόμαστε ότι θα μειώνεται ελαφρώς όταν το e-bike φορτωθεί.

Σύμφωνα με τις γερμανικές πηγές, το e-bike θα τεθεί στην αγορά στο τέλος του 2019. Πως σας φαίνεται η πρόταση αυτή;