net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τεχνική πίστα με μεγάλες υψομετρικές διαφορές

WSBK Αμερικής: Η Laguna Seca στο μικροσκόπιο

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike συνεχίζεται στην Αμερική και συγκεκριμένα στην πίστα της Laguna Seca.

 
Ομάδες και αναβάτες είναι έτοιμοι για τον 8ο γύρο του πρωταθλήματος, σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές πίστες της Αμερικής. Η πίστα της Laguna Seca φιλοξένησε αγώνες Superbike από το 1995 μέχρι το 2004 και επέστρεψε στο καλεντάρι του πρωταθλήματος το 2013 για να παραμείνει έως και σήμερα. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στα 28 σκέλη αγώνα που έχουν γίνει εκεί, έχουν αναδειχθεί 15 διαφορετικοί νικητές. Επίσης, στα 14 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα έχουν κατακτήσει την pole position 11 διαφορετικοί αναβάτες.

Η πίστα έχει συνολικό μήκος 3.610 μέτρα στα οποία περιλαμβάνονται 4 δεξιές και 7 αριστερές στροφές. Η πίστα χαρακτηρίζεται από το μικρό της πλάτος και τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Το πιο ξακουστό σημείο της, είναι το κατηφορικό εσάκι με την ονομασία «corkscrew». Ο Tom Sykes κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου, καθώς το 2014 σημείωσε χρόνο 1`21.811 στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

Η όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί και η δυσκολία της τεχνικής πίστας, έχει κάνει τη Laguna Seca έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των αναβατών.

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ