Παρθενική νίκη του Chaz Davies με την Panigale V4R, στον αγώνα της Κυριακής

Αυξάνει την βαθμολογική διαφορά του ο Jonathan Rea

WSBK, Laguna Seca: Νίκες για Rea-Davies!

«Τούμπα όλα» στο πρωτάθλημα του 2019, με τους Rea και Davies να κερδίζουν στην Laguna Seca και τον Bautista να μην παίρνει κανέναν βαθμό! Δείτε περισσότερα.

Σοκαριστική η ανατροπή που εξελίσσεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WSBK, με τον Alvaro Bautista να ζει τον απόλυτο εφιάλτη και τον Jonathan Rea να πλησιάζει στον 5ο τίτλο. Στην αμερικανική πίστα της Laguna Seca, ο Rea πήρε 2 νίκες ενώ ο Chaz Davies  έσπασε την γκίνια του με το πρώτο του «25άρι» για φέτος, την στιγμή που ο Alvaro Bautista έφυγε με «μηδενικό»… Με τα δεδομένα αυτά, ο Jonathan Rea είναι πια πρώτος στο πρωτάθλημα, με 81 βαθμούς διαφορά από τον Bautista!

1ος αγώνας – Σάββατο
Στον πρώτο αγώνα, ο Jonathan Rea, ξεκινώντας από την Pole Position, προσπαθούσε να διατηρήσει την πρωτιά του έχοντας να αντιμετωπίζει τους Bautista, Sykes και Davies. O τελευταίος αποπειράθηκε επίθεση στον 5ο γύρο για την 1η θέση, ωστόσο άνοιξε την γραμμή του και ο Rea ανέκτησε την πρωτιά. Ο Bautista παρέμεινε σε επαφή με τους δύο, αλλά έπεσε στον ίδιο γύρο, στην 5η στροφή και αναγκάστηκε να μπει ξανά στον αγώνα με ζημιές στην μοτοσυκλέτα του. Τελικά, θα τερμάτιζε 17ος και έξω από τους πόντους. Μπροστά, ο Rea αύξησε σταδιακά την διαφορά του από τον Davies και πήρε την νίκη με διαφορά κοντά στα 6 δευτερόλεπτα. Ο Davies τελικά τερμάτισε 2ος με τον Toprak Razgatlioglu να ολοκληρώνει το podium.  
 
1 Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing Team Kawasaki ZX-10RR 25 Laps
2 Chaz Davies GBR Aruba.it Racing Ducati Ducati Panigale V4 R 5693
3 Toprak Razgatlioglu TUR Kawasaki Puccetti Racing Kawasaki ZX-10RR 12721
4 Tom Sykes GBR BMW WorldSBK Team BMW S1000RR 14957
5 Alex Lowes GBR Pata Yamaha Yamaha YZF R1 20621


Superpole και 2ος αγώνας – Κυριακή
Την επόμενη ημέρα, ο Jonathan Rea κατέκτησε μια νίκη ακόμα, στον σύντομο superpole αγώνα του πρωινού. Ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά με τον Davies να παίρνει την πρώτη θέση στην εκκίνηση. Ωστόσο, λόγω σύγκρουσης των Delbianco και Beach στην στροφή Corkscrew στον πρώτο γύρο, ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία, ενώ εν τω μεταξύ ο Bautista θα έπεφτε ξανά, μετά από επαφή με τον Razgatlioglu! Ο Ισπανός της Ducati δεν κατάφερε να εκκινήσει στην εκ νέου έναρξη του αγώνα μένοντας ξανά εκτός βαθμών. Ο Rea θα έβγαινε νικητής από τον αγώνα, με τους Davies και Sykes να τον πλαισιώνουν.

Στον κύριο αγώνα, ήταν η σειρά του Chaz Davies να λάμψει. Ο Βρετανός, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει την πρωτιά απέναντι στο  Rea, κατάφερε να τον κρατήσει πίσω του και να ανοίξει σταδιακά την διαφορά του από τον Βρετανό πρωταθλητή. Έτσι και τερμάτισαν τελικά, με τον Rea να παίρνει την 2η θέση και την 3η θέση να περνά στον Toprak Razgatlioglu. Ο Bautista αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν καν ολοκληρώσει τον 2ο γύρο, με τεχνικά προβλήματα στην μοτοσυκλέτα του…

Superpole 
1 Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing Team Kawasaki ZX-10RR 8 Laps
2 Chaz Davies GBR Aruba.it Racing Ducati Ducati Panigale V4 R 2533
3 Tom Sykes GBR BMW WorldSBK Team BMW S1000RR 3641
4 Toprak Razgatlioglu TUR Kawasaki Puccetti Racing Kawasaki ZX-10RR 4901
5 Leon Haslam GBR Kawasaki Racing Team Kawasaki ZX-10RR 5995

Αγώνας
 
1 Chaz Davies GBR Aruba.it Racing Ducati Ducati Panigale V4 R 25 Laps
2 Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing Team Kawasaki ZX-10RR 3333
3 Toprak Razgatlioglu TUR Kawasaki Puccetti Racing Kawasaki ZX-10RR 11658
4 Alex Lowes GBR Pata Yamaha Yamaha YZF R1 16259
5 Tom Sykes GBR BMW WorldSBK Team BMW S1000RR 16823