WSBK: Τρεις αγώνες ανά Σαββατοκύριακο!

Μια πολύ μεγάλη αλλαγή για τους αγώνες World Superbikes, που εδώ και καιρό βρίσκονται σε κρίση… Δείτε τι θα γίνει.

Η αναζήτηση για την συνταγή της επιτυχίας στα WSBK, συνεχίζεται. Μετά την παταγώδη αποτυχία του νέου, αμφιλεγόμενου σύστημα αναστροφής του Grid της Κυριακής, ανάλογα με τα αποτελέσματα του Σαββάτου, οι ιθύνοντες  της διοργάνωσης ανακοίνωσαν την εισαγωγή ενός format τριών αγώνων ανά Σαββατοκύριακο, αντί 2.

Αυτό θα γίνει με την εισαγωγή ενός «Sprint Race» την Κυριακή, ο οποίος θα λαμβάνει χώρα πριν τον «κύριο» αγώνα. Ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο λοιπόν, θα έχει πλέον την εξής μορφή: Ο πρώτος αγώνας  θα γίνεται το Σάββατο, με το grid να καθορίζεται από την διαδικασία της Superpole. Την Κυριακή, ο μικρότερος σε διάρκεια sprint αγώνας θα γίνεται πρώτος και τα αποτελέσματα αυτού του αγώνα, θα καθορίζουν την σχάρα εκκίνησης για τον κύριο –τρίτο πλέον- αγώνα της Κυριακής.

Ο Daniel Carrera της Dorna είπε για το γεγονός: «Η εισαγωγή ενός τρίτου sprint αγώνα στα WSBK το 2019 είναι κάτι που το σχεδιάζαμε για πολύ καιρό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα σχέδια μας γίνονται πραγματικότητα. Είμαστε δεσμευμένοι να κάνουμε τους αγώνες συναρπαστικούς στους θεατές χρόνο με τον χρόνο και νομίζουμε ότι η προσθήκη του sprint αγώνα θα προσθέσει στην εμπειρία του WSBK»

Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή, η οποία έχει τύχει μικτής αποδοχής από τους αναβάτες, καθώς ακόμη υπάρχει φόβος οι 3 αγώνες να αποδειχθούν πολλοί ή ακόμη και βαρετοί. Ο χρόνος θα δείξει αν η απόφαση αυτή ήταν σωστή…