Wreckless Speedway: Το καθαρόαιμο Flat-track!

Ακόμη πιο πίσω στην ιστορία των αγώνων και από τα flat-track, θέλει να μας πάει ο Rick Geall των Wreckless Motorcycles, με αυτό το δημιούργημα. Πως σας φαίνεται;

Σε μια εποχή που το flat-track σημειώνει μια ανάσταση ως μόδα σε όλο τον κόσμο, η λέξη «Speedway» ίσως δεν λέει πολλά σε πολλούς. Ωστόσο οι αγώνες Speedway αποτελούν την πιο «καθαρή» μορφή flat-tracking, καθώς οι μοτοσυκλέτες που συμμετείχαν σε αυτούς δεν είχαν… καθόλου φρένα, έφεραν μόνο μια σχέση κιβωτίου και σε πολλές περιπτώσεις δεν φέρουν καν ανάρτηση! Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε η νέα κατασκευή του Rick Geall, επικεφαλής της Wreckless Motorcycles, που μάλλον θέλησε να θυμίσει σε πολλούς, τις «ρίζες» της μόδας.

Βάση της μοτοσυκλέτας, ένα πλαίσιο… αγνώστου πατρός, πιθανότατα από την Jawa, το οποίο εξοπλίστηκε  με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα Ducati  450 κυβικών. Οι κανόνες του Speedway σχετικά με τους κινητήρες είναι σαφείς: Όχι πάνω από 500 κυβικά, μια ταχύτητα κιβωτίου μόνο και κανένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του μοτέρ –ούτε καν ψεκασμός. Ο κινητήρας που ο Geall είχε στην κατοχή του ήταν ήδη λίγο πειραγμένος, οπότε ο customizer τον εξόπλισε μόνο με ένα νέο καρμπυρατέρ Amal TT και νέα γρανάζια τελικής μετάδοσης –το πίσω έχει 52 δόντια!

Χειροποίητη είναι η εξάτμιση, η οποία φέρει ένα υπέρ-ελαφρύ τελικό της Akrapovic, ενώ ο Geall αποφάσισε να τοποθετήσει αναρτήσεις της Stuha και Marzocchi (εμπρός και πίσω αντίστοιχα)στην μοτοσυκλέτα –τις έκρυψε ωστόσο επιμελώς, προκειμένου να μην χαλάσει το καθαρόαιμο look. Κάτι ακόμα που ο Geall πρόσθεσε χάριν… οδηγησιμότητας, είναι ένα πίσω φρένο, το οποίο ελέγχεται από τον αριστερό αντίχειρα του αναβάτη –μια αγωνιστική λύση που πολλοί αναβάτες χρησιμοποιούν.

Το τιμόνι και τα γκριπ της μοτοσυκλέτας είναι της Renthal, ενώ μια διπλής ταχύτητας γκαζιέρα της Venhill χρησιμοποιείται. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί, 23 και 19 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, με ελαστικά για αντίστοιχη χρήση. Εντύπωση προκαλεί η επιλογή των χρωμάτων αλλά και του αριθμού 44 για την μοτοσυκλέτα, που είναι φόρος τιμής στον Lewis Hamilton!