Χειρουργήθηκαν Marquez-Lorenzo

Επιτυχημένες ήταν οι επεμβάσεις των δύο αναβατών της Repsol Honda, οι οποίοι προετοιμάζονται για την σεζόν του 2019. Δείτε περισσότερα.

Εχθές, ο πρωταθλητής του 2018 Marc Marquez βρέθηκε στο χειρουργικό τραπέζι, υπό το έμπειρο χέρι του χειρουργού Xavier Mir και της ομάδας του. Ο 25χρονος αναβάτης πραγματοποίησε επέμβαση στον αριστερό του ώμο, που υπέστη πολλαπλές εξαρθρώσεις κατά την διάρκεια της σεζόν, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Marquez θα χρειαστεί μια ιδιαίτερα μακροσκελή περίοδο ανάρρωσης και αποκατάστασης, η οποία θα ανέλθει στις 6 εβδομάδες. Μέσα στις επόμενες ώρες, ο Ισπανός αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο αν η αρχική του ανάρρωση πάει καλά, ενώ στόχος είναι η επίτευξη πλήρους φυσικής κατάστασης μέχρι τα τεστ της Sepang τον Φεβρουάριο. Ο Marquez δήλωσε για το συμβάν: «Είναι μακρά περίοδος ανάρρωσης και μπορεί να μην είμαι στην Μαλαισία στο 100% μου. Θα είναι δύσκολο, όλο το χειμώνα θα συγκεντρωθώ στον ώμο μου».

Επιτυχημένη ήταν και η νέα χειρουργική επέμβαση που έκανε ο Jorge Lorenzo. Ο νέος ομόσταυλος του Marc Marquez χρειάστηκε την βοήθεια των γιατρών για να αντιμετωπίσει μια παραμένουσα δυσφορία στο πόδι του, έπειτα από την πτώση του στην Aragon στον αγώνα του Σεπτεμβρίου και τον τραυματισμό που ακολούθησε. Όπως δημοσίευσε και ο ίδιος στα κοινωνικά δίκτυα, η επέμβαση είχε απόλυτη επιτυχία.