Είναι αυτό το νέο ηλεκτρικό LMW πατίνι της Yamaha;

Είναι αυτό το νέο ηλεκτρικό LMW πατίνι της Yamaha;

Είναι αυτό το νέο ηλεκτρικό LMW πατίνι της Yamaha;

Είναι αυτό το νέο ηλεκτρικό LMW πατίνι της Yamaha;

Yamaha: Αυτό είναι το νέο της τρίτροχο;

…και ναι, είναι «πατίνι»! Δείτε τι δημοσιεύεται για το νέο μοντέλο LMW της Yamaha από διεθνή μέσα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Γνωρίζαμε καλά ότι η Yamaha ετοιμάζεται να παρουσιάσει περισσότερα μοντέλα τύπου LMW ή Leaning Multi Wheels όπως τα χαρακτηρίζει η ίδια, τα οποία συμπεριλαμβάνουν τα γνώστα σε όλους τρίτροχα. Μετά το Tricity, το Niken και το 3CT Prototype, φαίνεται ότι η Yamaha εξερευνά και το Urban Mobility πεδίο ή αλλιώς, «αστική μετακίνηση».

Αυτά είναι λοιπόν τα σχέδια ενός νέου… ηλεκτρικού πατινιού, το οποίο όμως κάθε άλλο παρά συμβατικό θα είναι. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι στους 2 εμπρός τροχούς, χρησιμοποιείται το σύστημα του «αρθρωτού παραλληλογράμμου» το οποίο θα επιτρέπει στο μικρό όχημα να παίρνει κλίσεις στις στροφές, διατηρώντας σημαντική σταθερότητα. Οι 3 τροχοί είναι ακτινωτοί, ενώ το όχημα φέρει ισάριθμα δισκόφρενα.

Στο κέντρο του οχήματος, ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες για τα πόδια του αναβάτη, φαίνεται μια μπαταρία, η οποία θα τροφοδοτεί με ρεύμα ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο όχημα, το οποίο θα μεταδίδει την κίνησή του στον πίσω τροχό. Η μπαταρία αυτή θα είναι αφαιρούμενη (προφανώς για λόγους επαναφόρτισης), ενώ το ίδιο το scooter αναφέρεται ότι θα εξοπλίζεται με οθόνη ενδείξεων TFT.

Περισσότερες πληροφορίες δεν γνωστοποιήθηκαν ακόμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, εν μέσω μιας ξαφνικής και εκρηκτικής διάδοσης των ηλεκτρικών πατινιών-scooter, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα το εκμεταλλευτούν οι εταιρείες: Θα διαθέσουν μοντέλα προς αγορά ή μήπως για χρήση με πλατφόρμες διαμοιρασμού, όπως για παράδειγμα η Lime; Περιμένουμε περισσότερα.
 

  • Γιωργος

    Η Χωρα μας ουραγος της εξελιξης δεν εχει θεσπισει ακομα κανονες για την κυκλοφορια τους.Αποτελεσμα να κυκλοφορουν στο κεντρο χωρις κρανος και ασφαλεια αποτελωντας απειλη.Δεν υπαρχουν ακομα ποδηλατοδρομοι που θα μπορουσαν να κυκλοφορουν οπως στη Γαλλια.