Μεγαλεπήβολα είναι τα σχέδια επενδύσεων της Yamaha για τα επόμενα 10 χρόνια.

Yamaha: Επένδυση κολοσσός 100 εκατομμυρίων

Που σκοπεύει να διαθέσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό η εταιρεία του Iwata τα επόμενα χρόνια; Διαβάστε περισσότερα!

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

100 «μύρια» δολάρια είναι μεγάλο ποσόν, έτσι; Κι όμως, η Yamaha φαίνεται πως τα έχει βάλει ήδη… στην άκρη και ετοιμάζεται να τα αξιοποιήσει στο άμεσο μέλλον. Αμερικανικά μέσα, μιλούν για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας των τριών διαπασών, τα οποία αγγίζουν το ποσόν αυτό και θα έχουν βάθος 10ετίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Yamaha έχει σκοπό να επενδύσει σε νέες τεχολογίες αλλά και startup εταιρείες, οι οποίες ασχολούνται με δίκτυα επικοινωνιών, ρομποτική και αυτόματα οχήματα, με προφανή στόχο την εξασφάλιση τεχνογνωσίας για την δημιουργία των μελλοντικών οχημάτων. Με τις τάσεις στην μετακίνηση να οδεύουν προς τα συστήματα «Vehicle-to-Everything» (V2X), την ηλεκτροκίνηση αλλά και την αυτόνομη ή υποβοηθούμενη οδήγηση, η Yamaha δείχνει ότι θέλει να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού για ταχύτερη ανάπτυξη.

Η ίδια η εταιρεία έχει δηλώσει μέσω εκπροσώπων της, ότι οι νέες κινήσεις αυτές «θα ενθαρρύνουν  τις επενδύσεις σε εταιρείες με καινοτόμες τεχνολογίες και μοντέλα επιχειρηματικότητας, βοηθώντας μας να πραγματοποιήσουμε το μακροπρόθεσμο όραμά μας»

«Ορμητήριο» των νέων επενδύσεων θα είναι το Yamaha Motor Exploratory Fund, το οποίο θα έχει την βάση του στην Silicon Valley του Texas. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι μέχρι σήμερα η Yamaha έχει ήδη επενδύσει σε 9 startup εταιρείες, στους τομείς που αναφέραμε και πιο πάνω, ενώ μόλις αυτή την βδομάδα ανακοίνωσε και μια νέα, επικείμενη συνεργασία με την Grab, εταιρεία διανομών και μεταφορών με έδρα την Σιγκαπούρη.