Yamaha: Κι άλλα τρίτροχα έρχονται!

Σοβαρεύει την παρουσία της στα LMW οχήματα η Yamaha, καθώς όπως όλα δείχνουν, ένα ακόμα όχημα έρχεται! Περί τίνος πρόκειται;

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Για άλλη μια φορά, μια διαφάνεια παρουσίασης τύπου Powerpoint από την Yamaha ξεσηκώνει τις φήμες για νέα μοντέλα της. Αν κρίνουμε από την εμφάνιση του Concept 3CT πριν λίγο καιρό, στις παγκόσμιες εκθέσεις, είναι πολύ πιθανόν και αυτή η είδηση να βγει αληθινή.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως η Yamaha ετοιμάζει ένα ακόμα τρίτροχο όχημα, αλλά αυτή την φορά προσανατολισμένο ακόμα περισσότερο προς τις επιδόσεις και το fun-to-ride, ακόμη και από το Niken! Παράλληλα, το νέο αυτό όχημα θα έχει και ιδιαίτερα εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις που δεν έχουμε ακόμη δει σε τρίτροχο παραγωγής.

Προσέξτε την εικόνα, η οποία είναι διαφάνεια από παρουσίαση επιχειρηματικού πλάνου. Στο διάγραμμα «διασκέδασης-ασφάλειας-πρακτικότητας» διακρίνεται, αρκετά ψηλά στην κλίμακα της διασκέδασης, μια σιλουέτα μοντέλου που δεν θυμίζει κάτι με την πρώτη ματιά. Μάλιστα, το μοντέλο αυτό φαίνεται να έχει πολύ μεγάλο μετατρόχιο εμπρός, πολύ γωνιώδη σχεδίαση και ένα μυστηριώδες «κενό» στο κέντρο του.



Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν μέχρι τώρα κάνουν λόγο για ένα τελείως διαφορετικό εμπρός σύστημα, που θα κάνει χρήση ψαλιδιών, σαν σε αυτοκίνητα, αλλά και μιας τεχνολογίας ηλεκτρονικού ελέγχου της κλίσης. Με πιο απλά λόγια, ένα νέο σύστημα, που θα ελέγχει μέσω υπολογιστή την κινητική κατάσταση του οχήματος και δεν θα αφήνει την δουλειά αυτή στους… νόμους της φυσικής.

Παράλληλα με το μυστηριώδες αυτό νέο μοντέλο, η Yamaha επιδεικνύει 2 οχήματα ακόμα: Το τρίτροχο, ηλεκτροκίνητο Tritown, που θα έχει την μορφή scooter αστικής μετακίνησης και δεν θα απαιτεί καν δίπλωμα, για να χρησιμοποιηθεί! Το άλλο, που βρίσκεται στο δεξί άκρο του διαγράμματος, ονομάζεται MWC-4 και είναι ένα τετράτροχο εναλλακτικό αυτοκινήτου όχημα, με δυνατότηα κλίσεων. Θα κινείται από ηλεκτρικό μοτέρ, που θα συνδυάζεται με ζεύγος κινητήρα-γεννήτριας για την αύξηση της αυτονομίας.

Με τα παραπάνω δεδομένα, είναι αναμενόμενο το «μυστήριο» τρίτροχο να είναι ηλεκτροκίνητο –ένα ακόμα βήμα προς το μέλλον, δηλαδή-, που ως σύνολο θα αποτελεί μια πολύ νεωτεριστική πρόταση. Περισσότερα φυσικά, αναμένονται καθώς όλα προς το παρόν είναι σε στάδιο εικασίας.