Τετράτροχο όχημα που μπορεί να πάρει κλίση.

Το τετράτροχο concept Tesseract

Το τρίτροχο concept MWT-9

Yamaha ΜWC-4

Βλέπουμε όλο και πιο συχνά τρίτροχα αλλά και τετράτροχα οχήματα που έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν κλίσεις. Η Yamaha ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα ακόμα στην έκθεση του Τόκιο.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ονομάζεται Yamaha ΜWC-4 και πρόκειται για ένα τετράτροχο όχημα που μπορεί να παίρνει κλίση σαν μοτοσυκλέτα κάνοντας, σύμφωνα με τη Yamaha, πιο πρακτική την καθημερινή χρήση και κρατώντας τον επιβάτη ασφαλή μέσα σε ένα κλειστό κουβούκλιο. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής θέλει να περάσει την τεχνολογία leaning multi-wheel (LMW), που χρησιμοποιεί και το Tricity, στο επόμενο επίπεδο και δεν σταματάει να πειραματίζεται.

Σε αντίθεση με το τρίτροχο concept MWT-9, που βασιζόταν στο FZ-09, το ΜWC-4 έχει από δυο τροχούς εμπρός και πίσω με πολύ μικρό μεταξόνιο, δίνοντας μια πιο ολοκληρωμένη μορφή στο concept Tesseract που είχαμε δει παλαιότερα. Παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα και λογικά θα διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα αποκλειστικά για τη φόρτιση των μπαταριών.

Πολλοί κατασκευαστές βλέπουμε να συνδυάζουν σε οχήματά τους στοιχεία από τον κόσμο των αυτοκινήτων προσθέτοντας τροχούς και επενδύοντας σε τρίτροχα ή τετράτροχα που μπορούν να πάρουν κλίση. Το ΜWC-4 θα κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση του Tokyo και δεν είναι απίθανο να δούμε κάποιο τέτοιο όχημα να μπαίνει σε παραγωγή στο άμεσο μέλλον.