Yamaha Pes1

Το 2013 η Yamaha αποκάλυψε το σχεδιασμό 2 ηλεκτρικών μοτοσυκλετών concept, τα Pes1 και Ped1. Σήμερα φαίνεται ότι η εταιρεία είναι πλέον πιο κοντά στο να υλοποιήσει την παραγωγή τους.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Αρχικά, η αγορά παγκοσμίως αρχίζει να ωριμάζει και σιγά σιγά είναι έτοιμη να δεχθεί μια ηλεκτρική ώθηση. Πολλές εταιρείες στρέφονται προς τα ηλεκτρικά μοντέλα, προσπαθώντας να καταλάβουν το μεγάλο αντίκτυπο των νέων τεχνολογίων στην κινητικότητα.

Για παράδειγμα, στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην πόλη Saitama πειραματίζονται με τα «πράσινα» οικοσυστήματα. Η Yamaha είναι ο συνεταίρος ενός πρότζεκτ, που ονομάζεται «E-KIZUNA» και στο οποίο χρησιμοποιείται όχι μόνο η τελευταία γενιά ηλεκτρικής προώθησης, αλλά κι όλες οι απαραίτητες υποδομές γύρω από αυτή (π.χ. στήλες φόρτισης).

Pes1

Δε γνωρίζουμε, ακόμη, ποια είναι ακριβώς η επιλογή της Yamaha για το Pes1, εάν η φόρτισή του μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτόνομα με τα κανονικά "οικιακά" συστήματα (συστήματα plug-in) ή με την παροχή ενός ειδικού φορτιστή με χαμηλότερους χρόνους φόρτισης. Προς το παρόν, τo ηλεκτρικό μοντέλο που έχει στη γκάμα της η Yamaha κι ακούει στο όνομα «E-VINO»προορίζεται μόνο για τις ανατολικές αγορές. Η αυτονομία του είναι περίπου 30 χλμ, ενώ η τελική του ταχύτητα μόλις πάνω από 30 χλμ/ώρα, αφού το μοντέλο προορίζεται κυρίως για αστική χρήση. Το νέο Pes1 θα είναι σε θέση να ξεπεράσει στο μέλλον το «E-VINO» σε όλους τους τομείς. Το Pes1 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του (τουλάχιστον στην Ιαπωνία) τον επόμενο χρόνο.