Yamaha: Σχέδια ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας!

Η εταιρεία των τριών διαπασών φαίνεται πως κατοχυρώνει πατέντες, για μια νέα μοτοσυκλέτα που θα είναι ηλεκτρική. Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Από την Yamaha δεν είχαμε, τον τελευταίο καιρό, κάποια… νέα για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα πέρα από κάποια ηλεκτρικά scooters που έχει δημιουργήσει. Φαίνεται όμως ότι και η εταιρεία του Iwata, παίρνει πλέον στα σοβαρά την ηλεκτροκίνηση ως εξέλιξη των δικύκλων και των μοτοσυκλετών και κατοχυρώνει τις πρώτες πατέντες της για τα επόμενα μοντέλα.



Τα σχέδια που δημοσιεύθηκαν, αφορούν την τοποθεσία της υποδοχής φόρτισης, για την νέα μοτοσυκλέτα. Η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί απεικονίσεις που θα μπορούσαν να «προδώσουν» το νέο μοντέλο, αλλά στοιχεία που έχουν εμφανιστεί σε προηγούμενα μοντέλα της –όπως το χαρακτηριστικό μούτρο της προηγούμενης γενιάς της R1. Οπότε, μην περιμένετε να πιάσουμε απαραίτητα… λαυράκι, ακόμα, από αυτή την πατέντα, όπως συμβαίνει συχνά με άλλες.

Οι ιδέες που η Yamaha κατοχυρώνει, αφορούν την τοποθέτηση της υποδοχής φόρτισης, είτε στην περιοχή του συμβατικού «ρεζερβουάρ» καυσίμου, είτε στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας. Η πρώτη υλοποίηση φαίνεται με τις πλευρικές όψεις του μοντέλου και υποδεικνύεται με το διακεκομμένο πλαίσιο στην ανάλογη περιοχή. Η δεύτερη εφαρμογή, τοποθετεί την υποδοχή φόρτισης στο «φανάρι» της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, στο εμπρός μέρος της. Και οι δύο εφαρμογές πρακτικά έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά αποτελεί ακόμα «μυστήριο» ποια από αυτές θα είναι πιο πρακτική, αν θέλετε, σε ένα ηλεκτρικό μέλλον.



Η Yamaha είναι, εδώ και καιρό, σε τροχιά ανάπτυξης ηλεκτρικών μοντέλων, όπως γνωρίζουμε μέσα από ποικίλες πηγές και, πέρα από μια μοτοσυκλέτα, περιμένουμε και ένα τρίτροχο επιδόσεων, με την τεχνολογία LMW, στα πρότυπα του Niken, αλλά αρκετά διαφορετικό. Το τι ακριβώς θα γίνει, πρέπει μάλλον να περιμένουμε για να το μάθουμε οριστικά.