Δύσκολη περίοδος για τον Johann Zarco και την ΚΤΜ, στα Moto GP...

Zarco-KTM: Σε τεντωμένο σχοινί

Πολύ τεταμένες οι σχέσεις του Γάλλου αναβάτη με το προσωπικό της νέας του ομάδας, ΚΤΜ, στα MotoGP. Δείτε τι συμβαίνει.

Ο Johann Zarco και η KTM διανύουν έναν δύσκολο γάμο. Το συμβόλαιο μεταξύ τους περιελάμβανε πολύ υψηλές προσδοκίες εκατέρωθεν, ωστόσο μέχρι τώρα τα αποτελέσματα του Γάλλου στην ΚΤΜ είναι μέτρια. Μάλιστα, μετά τον αγώνα της Jerez, τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά μέσα από δηλώσεις του Zarco και των επικεφαλής της ΚΤΜ.

Ο μεν Zarco, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του στα paddocks της ΚΤΜ στην Ισπανική πίστα, χαρακτηρίζοντας την μοτοσυκλέτα του «σκ..ά», δηλώσεις τις οποίες δυστυχώς τσάκωσαν οι τηλεοπτικές κάμερες. Δεν ήθελε και πολύ ο Stefan Pierer να αντιδράσει…

O επικεφαλής της ΚΤΜ, μετά τον αγώνα του Jerez και το αντίστοιχο σκηνικό, δήλωσε ότι η απόδοση του Zarco είναι «απλά απαράδεκτη» και τον κατηγόρησε για προβλήματα ψυχολογικής φύσεως και κακών επιρροών, ενώ μάλιστα είπε ότι «θα τον πιέσει προσωπικά, μέχρι να φέρει αποτελέσματα»…

Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών δεν φαίνεται να μειώνεται. Στην συνέντευξη τύπου στο Le Mans, ο Zarco αναφέρθηκε σε κάποια βήματα που έγιναν, μεταξύ αυτού και του Pierer, τα οποία περιελάμβαναν και μια δημόσια συγγνώμη του Zarco. Ο Γάλλος αναβάτης σχολίασε για το θέμα:
«Είδα τα σχόλια του Pierer όταν έφευγα από την Jerez. Μίλησα με τον Pit Beirer και καταλαβαίνω γιατί είπε αυτά που είπε.»

«Ήμουν σε αναμμένα κάρβουνα την Παρασκευή και δεν είπα όμορφα πράγματα για την μοτοσυκλέτα που πρέπει να αναπτύξω και να αποδεχτώ την απόδοσή της αυτή τη στιγμή. Έχασα τον έλεγχο μου.(…) Δεν με στενοχώρησαν τα σχόλια του Pierer γιατί κατάλαβα γιατί τα έκανε» είπε ο Γάλλος.

Με τον αγώνα του Le Mans να πλησιάζει, ο Zarco αντιμετωπίζει μια μεγάλη πίεση, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς αγωνίζεται στην χώρα του, ενώ στον περσινό αγώνα είχε πτώση. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά.