Εκτός της ομάδας της ΚΤΜ θα βρεθεί στο τέλος της χρονιάς ο Johann Zarco.

Zarco: Και επίσημα τέλος με ΚΤΜ!

Σπάει το συμβόλαιο του Γάλλου αναβάτη, ο οποίος φεύγει από την ομάδα της KTM στα MotoGP στο τέλος του χρόνου. Δείτε περισσότερα.

Σε μια εξέλιξη που δεν προκαλεί τεράστια έκπληξη, για όσους παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα στα paddocks, ο Johann Zarco και η ΚΤΜ λύουν την συνεργασία τους, στο τέλος της φετινής σεζόν. Η είδηση δημοσιεύθηκε εντελώς ανεπίσημα εχθές το βράδυ, ωστόσο σήμερα επιβεβαιώνεται και από τις δύο μεριές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, «ο Johann Zarco και η Red Bull KTM δεν θα ολοκληρώσουν την δεύτερη σεζόν στο διετές συμβόλαιο, για το 2020. Ο πρωταθλητής της Moto2 και η ομάδα αποφάσισαν από κοινού να διακόψουν τη συνεργασία τους στο τέλος του 2019».

Ο Zarco είχε μια πολυτάραχη σεζόν μέχρι τώρα στην ομάδα της ΚΤΜ, καθώς εκτός της απουσίας αποτελεσμάτων και της δυσκολίας προσαρμογής στην μοτοσυκλέτα, ο Γάλλος ήρθε και σε έντονες προστριβές με τους ανθρώπους της ομάδας. Ποιος ξεχνά άλλωστε, το ιδιαίτερα… δημόσιο ξέσπασμά του πριν λίγο καιρό, στο οποίο ο Zarco χαρακτήρισε την μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ «σκ…ά» και οδήγησε ακόμα και σε παρέμβαση του υπ αριθμόν 1 ανδρός της ΚΤΜ, Stefan Pierer!

Με την εξέλιξη αυτή, η εργοστασιακή ΚΤΜ θα πρέπει να βρει αναβάτη για την σεζόν του 2020 και οι επιλογές δεν είναι πολλές, καθώς οι περισσότεροι αθλητές έχουν συμβόλαια. Μόνο ο καιρός θα δείξει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.