Zarco: Να μιμηθεί τον Dovizioso!

Δηλώσεις του πρώην «αφεντικού» του Γάλλου αναβάτη, Herve Poncharal, έχουν και κάποιες συμβουλές για το μέλλον του. Τι λένε;

Ο Herve Poncharal είναι ο αρχηγός της ομάδας Tech3 στα Moto GP και μέχρι πρότινος, συνεργαζόταν με τον Johann Zarco, ο οποίος από φέτος τρέχει για την εργοστασιακή ΚΤΜ. Σε συνέντευξή του, ο Γάλλος επικεφαλής της ομάδας συνέκρινε τον Zarco με τον Andrea Dovizioso, ενώ του έδωσε και κάποιες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει στην νέα του ομάδα.

«Ο Johann και ο Andrea έχουν πολλά κοινά. Δεν συμπεριφέρονται σαν super star ή πριμαντόνες, είναι πολύ κοντά στους συνεργάτες τους. Είναι καλοί στο να κάνουν ομάδα μαζί σου, να σε υποστηρίξουν, να σε ενθαρρύνουν και πιστεύω ότι ο Johann μπορεί να κάνει στην ΚΤΜ, αυτό που έκανε ο Andrea στην Ducati. Ο Zarco είναι 100% στο Moto GP, δουλεύει πολύ σκληρά και είναι πολύ καλός τεχνικός. Αναλύει πολύ καλά τι γίνεται στην πίστα και μπορεί να περάσει τις πληροφορίες του αρκετά καλά στους τεχνικούς του» είπε ο Poncharal, αλλά δεν έμεινε εκεί.

Ο Herve αναφέρθηκε στην επάνοδο της Ducati τα τελευταία χρόνια, για την οποία θεωρεί ότι ο Andrea Dovizioso έχει παίξει πολύ σοβαρό ρόλο: «Αν τώρα η Ducati θεωρείται ίσως η καλύτερη μοτοσυκλέτα του grid, αυτό οφείλεται στον Gigi Dall Igna αλλά και στον Dovizioso, πραγματικά». Τέλος, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας νίκης του Zarco, με την μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ και λέει ανάλογα: «Στην ΚΤΜ έχουν όλα όσα χρειάζεται για να κερδίσεις. Έχουν το budget, τους μηχανικούς, το πάθος, απλά χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο και προσωπικό ακόμα.»