Zero: Ανακαλεί τις ηλεκτρικές του 2012

Μεγάλο πρόβλημα έχει η Zero, η οποία θα ανακαλέσει όλες τις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες που παρήγε το 2012…Δείτε περισσότερα.

Η αμερικανική Zero Motorcycle δεν έχει και τόσο καλά νέα για τους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών της, που τις απέκτησαν το 2012 ή νωρίς το 2013. Η εταιρεία αναγκάζεται να τις ανακαλέσει σε όλο τον κόσμο και μιλάμε για 218 μοτοσυκλέτες σε σύνολο –μην ξεχνάμε ότι η Zero κατασκευάζει σε μικρούς αριθμούς…

Ο λόγος; Επισήμως, η Zero αναφέρει για πρόβλημα με τις μπαταρίες των μοντέλων, που μπορούν να οδηγήσουν σε αστοχία τους και «θερμικό γεγονός», όπως επίσημα δηλώνεται –η με πολύ πιο απλά λόγια, πιθανότητα φωτιάς. 3 περιστατικά αναφέρθηκαν με το ένα στο Χόνγκ Κόνγκ και τα άλλα 2 στις ΗΠΑ.

To πρόβλημα ανάγεται στην σχεδίαση της μπαταρίας, η οποία μπορεί λόγω φθοράς και κραδασμών να υποστεί εσωτερικά βραχυκυκλώματα, με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας τους. Ακόμα, ο εξαερισμός της μπαταρίας φαίνεται να επιτρέπει σε υγρασία να εισέλθει σε αυτή, επιδεινώνοντας το πρόβλημα.

Η Zero ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει πίσω όλες τις μοτοσυκλέτες, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες της να αντικαταστήσουν την μοτοσυκλέτα τους με μία νέα, αν το επιθυμούν.