Zero: Θα τρέξει στο Pikes Peak!

Συμμετοχή στην πιο διάσημη ανάβαση του κόσμου θα έχει και η Zero, με την νέα ηλεκτροκίνητη SR/F στα χέρια του Cory West.

Οι συμμετοχές για την ανάβαση του Pikes Peak πληθαίνουν και μέσω ξένων πηγών, μαθαίνουμε ότι και η Zero, η γνωστή μάρκα ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, θα πάρει μέρος στην ανάβαση.   

Η Zero είχε αποκαλύψει πριν λίγο καιρό, την SR/F, μια μοτοσυκλέτα δρόμου με σχετικά προσιτή τιμολόγηση, ως το «χαρτί» της για την ολοένα και αναπτυσσόμενη σκηνή της ηλεκτροκίνησης. Καθώς όμως οι αγώνες προσθέτουν σημαντικά σε τεχνογνωσία αλλά και πρεστίζ, η εταιρεία επιστράτευσε τον Cory West, ο οποίος θα οδηγήσει μια SR/F στην ανάβαση των 156 στροφών.

Ο West είναι ένας αναβάτης που ασχολείται με τους αγώνες από τα εφηβικά του χρόνια, έχοντας εμπειρία τόσο από χώμα όσο και από αγώνες πίστας της AMA. Δεν αποκαλύφθηκαν πολλά στοιχεία για την μοτοσυκλέτα που θα αγωνιστεί, αλλά φανταζόμαστε ότι οι διαφορές της με το μοντέλο παραγωγής δεν θα είναι και τεράστιες, ειδικά σε επίπεδο κινητήριου συνόλου. Με 110 ίππους στην βασική έκδοση που πωλείται, είναι μάλλον σίγουρο ότι η Zero θα εξετάσει και μια ακόμη μεγαλύτερη πιθανή ισχύ, υπό το πρίσμα του αγώνα, «πιέζοντας» την μπαταρία και την μονάδα ελέγχου λίγο παραπάνω.

Το Pikes Peak για το 2019 έχει προγραμματιστεί για το τέλος Ιουνίου.