net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To μέλλον των Chopper σύμφωνα με τη Zvexx

Το θηριώδες πίσω ελαστικό των 334χιλ.

Zvexx P1: Αγριο, μυώδες και ηλεκτρικό

Μια ομάδα μηχανικών, σε συνεργασία με ένα κατάστημα μοτοσυκλετών στην Ελβετία έθεσε ως στόχο να αποδείξει πως οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες μπορούν να είναι ¨άγριες¨ παρουσιάζοντας τη Zvexx P1.

 
Το σημαντικότερο για να πετύχουν το στόχο τους ήταν η εμφάνιση. Έτσι, πρωτοτύπησαν στον τομέα αυτό και κατασκεύασαν μια θηριώδη chopper για τα ηλεκτρικά δεδομένα που θυμίζει αρκετά, πρότζεκτ σε υπολογιστή.

Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με μία μπαταρία ιόντων λιθίου, συνολικής χωρητικότητας 13kwh και δίνει στην P1 αυτονομία  150 χλμ. Ο βασικός στόχος όμως δεν ήταν τόσο η αυτονομία αλλά οι επιδόσεις.  Αυτές προέρχονται από  τον ηλεκτρικό κινητήρα που τοποθέτησαν, αφού παράγει 600 Α και 96 V και σύμφωνα με την εταιρία  παρέχει στη μοτοσυκλέτα την απίστευτη ροπή των 128 κιλών!! Με τέτοια ροπή λοιπόν από τις 0 σ.α.λ χωρίς θόρυβο και κραδασμούς λόγω ηλεκτροκινητήρα, σίγουρα τα 280 κιλά της θα μπορούν να κινηθούν αρκετά γρήγορα.

Παρά την εμφάνιση της αυτή η μοτοσυκλέτα δεν υπάρχει μόνο ως concept στον υπολογιστή και σε show. Κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο και αν τύχει να κάνετε βόλτα στη Γενεύη, μπορεί και να τη δείτε από κοντά. Στόχος της εταιρίας είναι, κάποια στιγμή στο μέλλον να ξεκινήσει η παραγωγή της, σε περιορισμένες μονάδες φυσικά.

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ