Αυτή τη στιγμή είναι 16 βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα.

«Ο Marquez είναι σε άλλο επίπεδο»

Ο θρύλος των αγώνων, Mick Doohan, θεωρεί ότι ο Marc Marquez βρίσκεται σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Ο Marquez δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, αφού μετά τους έξι πρώτους αγώνες ήταν 37 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Όμως, στους τελευταίους οκτώ αγώνες έχει καταφέρει να πάρει τέσσερις νίκες και να ανέβει επτά φορές στο βάθρο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος, 16 βαθμούς μπροστά από τον Andrea Dovizioso.

Ο Mick Doohan, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 500 κυβικών την περίοδο 1994 με 1998 και θεωρεί ότι ο Marquez είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους αναβάτες της κατηγορίας του. Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Νομίζω ότι είναι πολύ δυνατός αυτή τη στιγμή και είναι πάνω από τους αντιπάλους του. Βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Είναι τόσο καλός όσο κι ο Rossi, είναι δυνατός και διαθέτει μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, ενώ έχει βελτιωθεί σε πίστες που δεν ήταν τόσο καλός την προηγούμενη χρονιά. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και μπορεί το προβάδισμά του να μην είναι μεγάλο αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να αυξήσει τη διαφορά του στους επόμενους αγώνες. Ο Dovizioso δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Marc. Παλεύει αρκετά χρόνια με τους κορυφαίους οδηγούς, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να επικρατήσει. Μακάρι να κάνω λάθος.»