Η έκδοση Tourer

Η έκδοση Vintage

Κίτρινο φωσφοριζέ

Λευκό

Μαύρο ματ

Δοκιμάζουμε το MT Synchrony Duo

Διαβάστηκε από 2563 αναγνώστες

Το Synchrony Duo ανήκει στην κατηγορία των Adventure κρανών, δηλαδή συνδυάζει την εμφάνιση ενός off-road κράνους, με τη λειτουργικότητα και την ευκολία ενός ασφάλτινου. Το δοκιμάσαμε και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Η ΜΤ (Manufacturing Thomas) Helmets ξεκίνησε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητές το 1968 στην Ισπανία και πλέον δραστηριοποιείται σε τέσσερις ηπείρους και περισσότερες από 95 χώρες, με στόχο να προσφέρει κράνη υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας. Πρόκειται για μια δυναμική εταιρεία που ανανεώνει κάθε χρόνο τον κατάλογο των προϊόντων της, ώστε να καλύπτουν τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας της αγοράς και να μεγιστοποιούν την ικανοποίηση των πελατών. Σε κάθε χώρα υπάρχει ξεχωριστό δίκτυο διανομής, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες, ανάλογα με τη ζήτηση.

Το Synchrony Duo που δοκιμάσαμε ανήκει στην κατηγορία των Adventure κρανών, δηλαδή συνδυάζει την εμφάνιση ενός off-road κράνους, με τη λειτουργικότητα και την ευκολία ενός ασφάλτινου. Το κέλυφός του είναι κατασκευασμένο από πολυκαρμπονικό υλικό, που είναι αεροδυναμικά μελετημένο για να κρατάει χαμηλά τα επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό του κι έχει μεγάλο γείσο ιδανικό για εκτός δρόμου χρήση, ενώ η μοντέρνα και γωνιώδης εμφάνισή του δίνει την απαραίτητη για αυτή την κατηγορία, σπορ πινελιά. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη βαφή, η οποία είναι ειδική, ώστε να μην ξεθωριάζει από τις ακτίνες του ήλιου με το πέρασμα του χρόνου, ενώ η ποιότητα, το φινίρισμα και η συναρμογή των επιμέρους εξαρτημάτων, βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά αν αναλογιστούμε την προσιτή του τιμή. Η μεγάλη διάφανη ζελατίνα είναι κατασκευασμένη από παχύ και σκληρό αντιχαρακτικό υλικό, στο οποίο πολύ δύσκολα θα μείνουν σημάδια από πετραδάκια ή έντομα και κλείνει πολύ καλά, χωρίς να υπάρχει περίπτωση να ανοίξει από τον αέρα στις υψηλές ταχύτητες. Χρησιμοποιήσαμε το κράνος για πολύ ώρα σε χωμάτινες διαδρομές, με αποτέλεσμα να έρθει αντιμέτωπο με σκόνη, λάσπη, κλαδιά και πετραδάκια, και παρ`ολα αυτά δεν έμεινε κανένα σημάδι στη ζελατίνα μετά το καθάρισμα.

Η υψηλή ποιότητα των υλικών γίνεται αντιληπτή και από τον τρόπο που ανοιγοκλείνει, αφού είναι όσο σφικτή πρέπει δίνοντας μια αίσθηση σιγουριάς και στιβαρότητας. Το Synchrony Duo διαθέτει δυναμικό εξαερισμό πολλαπλών σημείων με τον αέρα να εισέρχεται από δύο αεραγωγούς στο πάνω μέρος και έναν μεγάλο μπροστά, ο οποίος ανοιγοκλείνει εύκολα ακόμα κι αν φοράτε γάντια και να απομακρύνεται από τέσσερις αεραγωγούς στο πίσω μέρος, αφού περάσει από κανάλια στο εσωτερικό του κράνους. Το σύστημα εξαερισμού του κράνους, αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό τους καλοκαιρινούς μήνες, απομακρύνοντας το ζεστό αέρα και κρατώντας το κεφάλι μας δροσερό.

Στο εσωτερικό του, τα μαξιλαράκια της εσωτερικής υποαλλεργικής επένδυσης είναι μαλακά και προσφέρουν άνεση ανεξάρτητα από το πόση ώρα φοράτε το κράνος. ενώ αφαιρούνται πανεύκολα και μπορούν να πλυθούν. Ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ του Synchrony Duo, είναι η μικρή φιμέ ζελατίνα που υπάρχει εσωτερικά. Ανεβοκατεβαίνει εύκολα με το ένα χέρι από ένα κουμπάκι στο αριστερό μέρος του κράνους και παρέχει προστασία από την UV ακτινοβολία για να μη χρειάζεται να φοράτε γυαλιά ηλίου, τα οποία ενοχλούν και κουράζουν κάποιες φορές. Μπορεί να ταλαιπωρήσαμε αρκετά τον μηχανισμό της, αλλά δεν παρουσίασε ποτέ πρόβλημα, όσο άγαρμπα κι αν την ανεβοκατεβάσαμε. Το κούμπωμά του γίνεται με μικρομετρική καστάνια για ευκολία, άνεση, ενώ ανοίγει πανεύκολα, τραβώντας ένα μικρό λουράκι. Μπορεί να πρόκειται για ένα προσιτό κράνος, αλλά έχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ECE 22.05 και DOT, που σημαίνει ότι έχει περάσει από εκτεταμένες δοκιμές και μπορεί αποδεδειγμένα να παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος. Το συνολικό του βάρος είναι στα 1450 γραμμάρια, τα οποία μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά στην πράξη δεν έγιναν αντιληπτά, ακόμα και μετά από πολύωρο ταξίδι, χάρη στη σωστά μελετημένη κατανομή του βάρους.

Είναι διαθέσιμο στα καταστήματα Moto Market (Αθήνα, τηλ.: 2109565525 και Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310795615 / www.motomarket.gr) σε τέσσερις μονόχρωμες επιλογές, λευκό, κίτρινο φωσφοριζέ, μαύρο ματ και μαύρο γυαλιστερό, ενώ υπάρχουν και δύο εκδόσεις με γραφικά, η Tourer και η Vintage. Η τιμή του είναι 118 ευρώ για τα μονόχρωμα και 128 ευρώ για αυτά με τα γραφικά, ενώ στη συσκευασία συμπεριλαμβάνεται πουγκί μεταφοράς.

Tags: ΚΡΑΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός