Τι πρέπει να έχεις οπωσδήποτε.

Top 5 αξεσουάρ για on - off

Διαβάστηκε από 30839 αναγνώστες

Οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες μεικτής χρήσης έχουν όλα τα προσόντα για να σε ταξιδέψουν μακριά με ασφάλεια. Δες τώρα ποια είναι τα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά on – off.

Ίσως δεν υπάρχει καλύτερη κατηγορία μοτοσυκλετών για μακρινά ταξίδια από τις on – off. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο απόγειο της εξέλιξής τους και αναμένεται στο μέλλον να γίνουν ακόμα καλύτερες. Έχουν εντυπωσιακές επιδόσεις που παλαιότερα συναντούσαμε μόνο σε πολύ σπορ κατασκευές, ενώ προσφέρουν άνεση, πλούσιους χώρους για δυο άτομα και προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Όμως, ο καθένας μπορεί να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα του με γνήσια ή after market αξεσουάρ ανάλογα με τις ανάγκες του. Ας δούμε ποια είναι τα 5 που θα κάνουν πιο άνετο και ασφαλές το ταξίδι σου.

Κάγκελα



Τα κάγκελα προστατεύουν το πιο ζωτικό μέρος της μοτοσυκλέτας, τον κινητήρα και ταυτόχρονα τα πλαϊνά πλαστικά του φαίρινγκ. Είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν από κάποια πτώση. Συνήθως, υπάρχουν στον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού ή παρέχονται σε κάποιο πακέτο εξοπλισμού. Διαφορετικά μπορείς να κοιτάξεις για κάποια after market επιλογή, καθώς υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν προστατευτικά κάγκελα στη γκάμα τους. Πριν επιλέξεις σιγουρέψου ότι ταιριάζουν όχι μόνο στο μοντέλο, αλλά στη χρονολογία κατασκευής του.

Βαλίτσες



Ίσως το πιο απαραίτητο αξεσουάρ για μια on – off μοτοσυκλέτα είναι οι βαλίτσες. Εκτοξεύουν την πρακτικότητα προσφέροντας αποθηκευτικούς χώρους που θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι όχι μόνο στα ταξίδια, αλλά και στην καθημερινή μετακίνηση. Υπάρχουν πλαϊνές και κεντρικές βαλίτσες, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χωρητικότητα, για να καλύψει κάθε ανάγκη. Εκτός, όμως από τη χωρητικότητα, υπάρχουν διαφορές και στα υλικά κατασκευής, που φυσικά επηρεάζουν την αντοχή και το κόστος. Το επικρατέστερο υλικό είναι το πλαστικό, ενώ οι πιο ακριβές βαλίτσες είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο.

Προβολείς ομίχλης



Ακόμα ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ είναι οι προβολείς ομίχλης. Θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμοι σε επαρχιακούς δρόμους, όπου ο φωτισμός είναι συνήθως ανεπαρκής, καθώς φωτίζουν τόσο εμπρός, όσο και στο πλάι του δρόμου παρέχοντας καλύτερη ορατότητα και βοηθώντας τον αναβάτη να πάρει έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις. Επίσης, κάνουν τη μοτοσυκλέτα πιο ορατή στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου και μειώνουν έτσι την πιθανότητα ατυχήματος. Οι προβολείς τελευταίας τεχνολογίας είναι LED που σημαίνει ότι έχουν πολύ καλή φωτεινότητα, χωρίς να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος επιβαρύνοντας τη μπαταρία της μοτοσυκλέτας.

Σέλα



Πολλές από τις on – off της αγοράς έχουν στον πρόσθετο εξοπλισμό τους χαμηλότερες ή ψηλότερες σέλες. Μπορείς να επιλέξεις μια από αυτές προκειμένου τα πόδια σου να πατούν με ασφάλεια στο έδαφος και να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το βάρος αυτής της κατηγορίας μοτοσυκλετών μπορεί να είναι προσεκτικά κατανεμημένο και να κρύβεται όταν η μοτοσυκλέτα κινείται, αλλά στους ελιγμού με χαμηλή ταχύτητα και τις μανούβρες κάνει την εμφάνισή του. Τότε είναι που το να πατάς κάτω με σιγουριά είναι απαραίτητο. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμες και θερμαινόμενες σέλες που παρέχουν ζεστασιά σε αναβάτη και συνεπιβάτη τις κρύες ημέρες.

Σύστημα πλοήγησης



Το GPS είναι απαραίτητο αξεσουάρ όταν θέλεις να ταξιδέψεις σε μέρη που δεν έχεις πάει ξανά. Δεν σου δείχνει απλά τη γρηγορότερη ή τη συντομότερη διαδρομή, αλλά παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα όρια ταχύτητας και την ύπαρξη καμερών ταχύτητας. Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα πλοήγησης μπορούν να σε οδηγήσουν στο πλησιέστερο βενζινάδικο, ξενοδοχείο ή νοσοκομείο αν προκύψει ανάγκη. Ακόμα και αν δεν επιλέξεις την πλοήγηση προς ένα σημείο, μπορείς να έχεις ανοικτό το GPS για να βλέπεις τον χάρτη και τις στροφές που ακολουθούν. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού σου επιτρέπει να «βλέπεις» πιο μακριά και να είσαι προετοιμασμένος.  
                

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός