Αυτή η εικόνα μπορεί να γίνει παρελθόν

Δεν φτάνεις καλά; Να τι πρέπει να κάνεις...

Διαβάστηκε από 52213 αναγνώστες

Δεν χρειάζεται να είσαι πρώτο μπόι για να απολαύσεις μια μεγάλη και ψηλή μοτοσυκλέτα. Δες πώς μπορείς να τη φέρεις στα μέτρα σου…

Κανείς δεν είπε ότι χρειάζεται να πατά όλο το πέλμα και των δύο ποδιών στο έδαφος κάθε φορά που σταματάς προκειμένου να μπορείς να οδηγήσεις μια μεγάλη μοτοσυκλέτα. Μπορείς να πατάς μόνο στο ένα πόδι ή ακόμα και να πλαγιάζεις λίγο τη μοτοσυκλέτα και να την ισορροπείς. Με λίγη εξάσκηση δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αλλά αν παρόλα αυτά νιώθεις άβολα, έχεις διάφορες επιλογές προκειμένου να φέρεις τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα σου.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Ρύθμιση αναρτήσεων



Οι περισσότερες μοτοσυκλέτες βγαίνουν από το εργοστάσιο με τις αναρτήσεις τους ρυθμισμένες για αναβάτη 80 κιλών. Αυτό σημαίνει ότι ένας πιο ελαφρύς αναβάτης θα δυσκολευτεί να πατήσει κάτω περισσότερο σε σχέση με έναν βαρύτερο. Τα ελατήρια των αναρτήσεων δεν θα υποχωρούν όσο πρέπει από το βάρος του, κρατώντας ψηλά τη μοτοσυκλέτα. Η ρύθμιση του SAG, όχι μόνο θα βελτιώσει την κατάσταση για κάποιον που είναι κοντά στο να πατήσει και τα δυο πόδια στο έδαφος, αλλά θα δώσει πόντους στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Σέλα

Αυτή η εικόνα μπορεί να γίνει παρελθόν

Αυτή η εικόνα μπορεί να γίνει παρελθόν



Κάποιες εταιρείες έχουν στον έξτρα εξοπλισμό μερικών μοντέλων τους μια χαμηλότερη σέλα, ενώ πολύ πιθανών μια καινούργια μοτοσυκλέτα να μπορεί να παραγγελθεί με τη συγκεκριμένα σέλα. Επίσης, βλέπουμε όλο και περισσότερα μοντέλα θα διαθέτουν ρύθμιση του ύψους της σέλας σε δυο συνήθως θέσεις. Η άλλη επιλογή, είναι η αφαίρεση και το «σμίλευμα» του αφρώδους υλικού. Το εμπρός μέρος της σέλας μπορεί να επανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να μην ανοίγουν πολύ τα πόδια του αναβάτη στις στάσεις και να πατά πιο εύκολα κάτω. Το πίσω μέρος, μπορεί να «σμιλευτεί», ώστε να ταιριάζει στο σώμα του αναβάτη, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση.

Χαμήλωμα μοτοσυκλέτας

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν δουλέψει, υπάρχει η έσχατη λύση του χαμηλώματος της μοτοσυκλέτας. Αυτό όμως, πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε γενικές γραμμές μειώνει τη μέγιστη κλίση που μπορεί να πάρει η μοτοσυκλέτα, καθώς τα μαρσπιέ θα βρίσκουν πιο εύκολα κάτω, αλλάζει τη γεωμετρία της και μειώνει την απόσταση από το έδαφος, που σημαίνει ότι η «κοιλιά» της μπορεί να βρει.



Το χαμήλωμα του πίσω μέρους της μοτοσυκλέτας επιτυχαίνεται με την αλλαγή των συνδέσμων του μοχλικού. Σε γενικές γραμμές όσο μακραίνουν οι σύνδεσμοι, η μοτοσυκλέτα έρχεται πιο κοντά στο έδαφος και μάλιστα δεν χρειάζεται μεγάλη αλλαγή του μήκους τους προκειμένου να δεις διαφορά. Για να διατηρηθούν, όμως, οι ισορροπίες και να μην διαταραχθεί η κατανομή βάρους της μοτοσυκλέτας, μάλλον θα χρειαστεί να χαμηλώσεις και το εμπρός μέρος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει η θέση των καλαμιών στις τιμονόπλακες. Τα περιθώρια βέβαια είναι μικρά και πρέπει να έχεις κατά νου τη διαδρομή που κάνει η ανάρτηση όταν συμπιέζεται. Αν το παρακάνεις με το χαμήλωμα μπορεί το εμπρός φτερό να χτυπήσει στις τιμονόπλακες κατά το έντονο φρενάρισμα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός