Θα μπορέσει άραγε ο Marquez να βρει την συνταγή στο νέο πλαίσιο, που θα τον κάνει να αφήσει επιτέλους πίσω αυτό του 2014;

Τι τέσταραν στην Honda;

Ιδιωτικές δοκιμές έκαναν οι δύο αναβάτες της Repsol Honda αλλά και ο Cal Crutchlow στην πίστα του Brno της Τσεχίας, εν μέσω του καλοκαιρινού διαλείμματος της αγωνιστικής δράσης.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Τις προηγούμενες ημέρες, οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας Repsol Honda, Marc Marquez και Dani Pedrosa, μαζί με τον Cal Crutchlow από την LCR, βρέθηκαν στην πίστα του Brno της Τσεχίας για να πραγματοποιήσουν ιδιωτική δοκιμή, εν μέσω του καλοκαιρινού διαλείμματος.

Οι αναβάτες προσπάθησαν, μαζί με τους μηχανικούς, να εξετάσουν πως θα ελαχιστοποιήσουν το πρόβλημα της ελλιπούς επιτάχυνσης σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κάτι που ταλανίζει την Honda τα τελευταία 2 χρόνια στα Moto GP. Ανάμεσα σε πολλά, ίσως το σημαντικότερο τμήμα που δοκίμασαν οι αναβάτες ήταν ένα νέο πλαίσιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να παρέχει ακριβώς το πλεονέκτημα στο κομμάτι του «on-throttle». Είναι γνωστό ότι ο Marc Marquez χρησιμοποιεί ακόμα το σασί του...2014, ενώ έχει δηλώσει πολλάκις ότι αναγκάζεται να οδηγεί στα όρια και παίρνοντας ρίσκα στα φρένα, προκειμένου να αντισταθμίσει την έλλειψη ισχύος εκεί που χρειάζεται.

Μάλιστα, από δηλώσεις του –πριν τις δοκιμές-, ο Marquez εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξος: «Η Honda μας έδωσε κάποια πράγματα και ίσως βοηθήσουν, αλλά δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Στο Brno θα τεστάρουμε ένα νέο πλαίσιο. Ότι και να γίνει, θα μας κάνει καλό, γιατί έτσι δεν θα χάσουμε το ρυθμό μας, παρά το ότι δεν αγωνιζόμαστε». Ακόμη, αποτελέσματα και εντυπώσεις από το τεστ αυτό, δεν έγιναν γνωστά...