Με στόχο την γρήγορη αφαίρεση

Είναι αυτό το κράνος του μέλλοντος;

Μια νέα γενιά κρανών έκανε την εμφάνισή της. Τα κράνη αυτά δεν έχουν κούμπωμα κάτω από το σαγόνι, αλλά αποτελούνται από δύο κομμάτια που κλείνουν γύρω από το κεφάλι.

Η εταιρεία Vozz παρουσίασε έναν καινούργιο τύπο κράνους, το οποίο παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στο κεφάλι χωρίς να χρειάζεται το παραδοσιακό δέσιμο κάτω από το σαγόνι. Το κέλυφός του αποτελείται από μια μίξη υλικών που περιλαμβάνει κέβλαρ και ανθρακονήματα που προσφέρουν πολύ μεγάλη αντοχή διατηρώντας ταυτόχρονα το βάρος σε χαμηλά επίπεδα πληρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου κράνους προήλθε από την ανάγκη για γρήγορη και ασφαλέστερη αφαίρεσή του σε περίπτωση ατυχήματος. Έτσι, οι γιατροί κερδίζουν πολύτιμο χρόνο, αφού μπορούν να ανοίξουν το κράνος με το πάτημα δυο κουμπιών στα πλαϊνά του και να προσφέρουν άμεσα βοήθεια.

Τα νέα αυτά κράνη προσφέρουν και πρακτικές ευκολίες, αφού δεν χρειάζεται να βγάλουμε τα γυαλιά μας για να φορέσουμε το κράνος κι επίσης καταργεί το ενοχλητικό δίπλωμα των αυτιών. Η τιμή του στην Αγγλία είναι 670 ευρώ, αλλά ελπίζουμε περισσότεροι κατασκευαστές να ασχοληθούν με το νέο αυτό σχεδιασμό κράνους και να δούμε ακόμα πιο προσιτές τιμές.