Η Suzuki που χρησιμοποοιήθηκε για την κατάκτηση του ρεκόρ

Ρεκόρ απόστασης με μοτοσυκλέτα στο νερό

5,5 χιλιόμετρα πάνω σε νερό διένυσε ο Luca Colombo πάνω στην ειδικά για την περίπτωση εξοπλισμένη motocross μοτοσυκλέτα 450 κυβικών της Suzuki.

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Ο Luca Colombo διένυσε μια απόσταση 5,5 χιλιομέτρων στη λίμνη Como, με ταχύτητα περίπου 75 χιλιομέτρων την ώρα, σημειώνοντας έτσι το πρώτο ρεκόρ απόστασης σε γλυκό νερό με μοτοσυκλέτα. Η motocross μοτοσυκλέτα των 450 κυβικών της Suzuki που χρησιμοποιήθηκε, είχε προετοιμαστεί κατάλληλα από τους μηχανικούς Carlo Gelmi και Giorgio Lumini, αλλά οι οδηγικές ικανότητες του Luca Colombo, ήταν καθοριστικές για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η μοτοσυκλέτα διέθετε ειδικά υδροδυναμικά πτερύγια κάτω από τους τροχούς και την “κοιλιά” της, που παρείχαν την απαραίτητη άνωση και πίσω λάστιχο με “κουπιά” όμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα ελαστικά για άμμο. Ήταν, επίσης, εξοπλισμένη με μια συσκευή που θα φούσκωνε σε περίπτωση απώλειας ισχύος και θα κρατούσε τη μοτοσυκλέτα στην επιφάνεια της βάθους 250 μέτρων λίμνης, αν κάτι πήγαινε στραβά.

Ο αναβάτης φορούσε ένα ειδικό πολύ λεπτό σωσίβιο και διασώστες τον ακολουθούσαν σε όλη την διάρκεια της προσπάθειάς του, έτοιμοι να επέμβουν. Δεν χρειάστηκε τελικά και με αυτό τον τρόπο σημειώθηκε το πρώτο ρεκόρ απόστασης σε γλυκό νερό.