Η εμπειρία του Redding, κρίθηκε σημαντική για την Aprilia

Ο Scott Redding και επίσημα στην Aprilia

Οι φήμες επαληθεύονται και ο Scott Reding παίρνει τη θέση του Sam Lowes, στη σέλα της εργοστασιακής Aprilia το 2018.

Παρά τις δηλώσεις  του διευθυντή της Aprilia Racing, Romano Albesiano και του Redding στον αγώνα της Αυστρίας ότι δεν είναι υπογραφεί τίποτα, το Ιταλικό εργοστάσιο μια μέρα ανακοίνωσε και επίσημα τη μεταγραφή. Ο Sam Lowes διένυε το πρώτο από τα δύο χρόνια του συμβολαίου με την Aprilia, όμως η Ιταλική εταιρία περίμενε καλύτερα αποτελέσματα και μιλούσε με άλλους αναβάτες από τον αγώνα της Βαρκελώνης. Έτσι σύμφωνα με το δικαίωμα που είχε, δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Lowes και για την επόμενη χρονιά. Στη θέση του θα βρίσκεται ο Redding και η Aprilia θα είναι η τρίτη διαφορετική μοτοσυκλέτα που θα οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία μετά τη Honda και τη Ducati.

O Romano Albesiano μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ο Scott είναι ένας αναβάτης που, παρά τη νεαρή του ηλικία, έχει σημαντική εμπειρία στο MotoGP. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον εντάξουμε στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι το ταλέντο του και η συνεχής ανάπτυξη του RS-GP θα επιτρέψουν στην ομάδα και σε αυτόν να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, ευχαριστούμε τον Sam Lowes, για τη δέσμευσή  και τις προσπάθειές του στη διάρκεια αυτής της σεζόν, αλλά και για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ομάδας. Είναι ένας αναβάτης που αναμφισβήτητα θα είναι ικανός να δείξει το ταλέντο του, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε επιλογές που θα μας επιτρέψουν να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τον όμιλο Piaggio και τους οπαδούς μας.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τις προσπάθειες που έχουμε κάνει, για να έχουμε ένα καλό φινάλε στη σεζόν και του ευχόμαστε το καλύτερο για την καριέρα του στο μέλλον.