Μέχρι και το 2018 θα αγωνίζεται για την Aruba.it Ducati ο Marco Melandri.

Melandri: Στην Ducati μέχρι το 2018

Ανανέωσε το συμβόλαιό του με το εργοστάσιο του Borgo Panigale ο Marco Melandri, ο αναβάτης που επέστρεψε στους αγώνες μετά από περίπου 18 μήνες απουσίας από τους αγώνες.

Ο Ιταλός αναβάτης Marco Melandri ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την Aruba.it Ducati, του πρωταθλήματος World Superbike. O Melandri θα τρέχει με την ομάδα μέχρι και το τέλος του 2018, όποτε και λήγει το νέο του συμβόλαιο.

Ο Melandri, παρά τον περίπου ενάμιση χρόνο που απείχε από τις πίστες, εντυπωσίασε και ικανοποίησε με την απόδοσή του πάνω στην 1199 Panigale R, παίρνοντας 7 πλασαρίσματα στο βάθρο αλλά και μία νίκη στο Misano. Μέχρι την σεζόν του 2019, ο Melandri θα συνεχίζει να οδηγεί την δικύλινδρη Panigale στο πλευρό του Chaz Davies, λίγο πριν η Ducati φέρει στους αγώνες το πολυαναμενόμενο V4 της.

Ο ίδιος ο Melandri δήλωσε για το νέο του συμβόλαιο: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία να επιμηκύνω αυτή την επαγγελματική συνεργασία, που σηματοδότησε μια νεά αρχή για την καριέρα μου ως αγωνιζόμενος. Μαζί με την Ducati και την Aruba.it, απολαύσαμε κάποιες πραγματικά αξέχαστες στιγμές, όταν σε άλλες περιπτώσεις ένα μεγάλο διάλειμμα επηρέαζε την απόδοσή μας και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης.»

«Το να συνεχίζω με την ίδια ομάδα και την ίδια μοτοσυκλέτα αναπαριστά την καλύτερη πιθανή ευκαιρία για να πετύχουμε υψηλότερους στόχους. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την νέα σεζόν με περισσότερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση, αλλά πρώτα από όλα πρέπει να τελειώσουμε το φετινό ρπωτάθλημας όσο καλύτερα γίνεται»