Απασχολεί και πάλι η Αυστριακή πίστα, σχετικά με το πόσο ασφαλής είναι για τους αγώνες...

Πίστα Αυστρίας: Θέματα ασφαλείας στο προσκήνιο

Ξανά, το ζήτημα κατά πόσο ασφαλής είναι η πίστα της Αυστρίας, για την διεξαγωγή αγώνων Moto GP, επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά και από δηλώσεις του Cal Crutchlow.

Επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα σχετικά με το πόσο ασφαλής είναι η πίστα της Αυστρίας, η Red Bull Ring, μετά από δηλώσεις των αναβατών της Moto2 αλλά και του Cal Crutchlow. Ένα ζήτημα που είχε εμφανιστεί από πέρσι, όταν Rossi και Stoner μίλησαν σε έντονο ύφος για τις περιοχές διαφυγής στις στροφές, απασχολεί για άλλη μια φορά τους ιθύνοντες.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα είναι ότι οι «μπαριέρες» στις στροφές είναι πολύ κοντά στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαραίτητη απόσταση επιβράδυνσης, πριν αναβάτης και μοτοσυκλέτα προσκρούσουν σε αυτές. Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη σε βρεγμένη πίστα, όταν η ειδική άσφαλτος που φέρει το Red Bull Ring γίνεται πραγματικά «παγοδρόμιο» στην πρώτη στροφή, όπως λένε πολλοί αναβάτες.

Στις ελεύθερες δοκιμές της προηγούμενης Παρασκευής, η βροχή έφερε πολλές πτώσεις, κάνοντας τον Cal Crutchlow να προβεί σε δηλώσεις, λέγοντας ότι θα ήταν αδύνατον για μοτοσυκλέτες των MotoGP, να οδηγηθούν με ασφάλεια σε τέτοιες συνθήκες: «Αν έβρεχε την Κυριακή, δεν θα είχα κανένα ενδιαφέρον να οδηγήσω, παντού έχει μπαριέρες. Κόσμος έπεφτε στην ευθεία, δεξιά-αριστερά, παντού! Μέχρι να μετακινηθούν αυτές οι μπαριέρες, δεν θα οδηγούσα. Τους ζητήσαμε να τις μετακινήσουν του χρόνου, αλλά φαίνεται ότι θα κάνουν άλλες εργασίες και όχι αυτή, η οποία είναι απολύτως κρίσιμη. Μιλάμε για την πιο επικίνδυνη πίστα του ημερολογίου, είναι αδύνατον να οδηγήσεις με βροχή. Θα είχαμε μεγάλα προβλήματα αν την Κυριακή είχε βρέξει.»