Τα WSBK επιστρέφουν μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα

Μετά τις διακοπές αναβατών και ομάδων, η πίστα Lausitzring της Γερμανίας στις 18-20 Αυγούστου, θα φιλοξενήσει τον 9ο από τους 13 γύρους του πρωταθλήματος WSBK.

Απομένουν  πέντε γύροι και δέκα ευκαιρίες για τους αναβάτες ώστε να τα δώσουν όλα για το πρωτάθλημα του 2017. Ο Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati) με την απόδοση του στους πρώτους αγώνες, έκανε πολλούς  να πιστεύουν  ότι ο οδηγός της Ducati, θα είναι το φαβορί για τον φετινό τίτλο. Ο Davies λοιπόν είναι διεκδικητής , αλλά η εξασφάλιση του τίτλου θα είναι μια δύσκολη πρόκληση. Ο Ουαλός έχει κερδίσει τέσσερις νίκες και δέκα βάθρα, αλλά οι τρεις εγκαταλείψεις του, δεν τον άφησαν να προηγείται στη βαθμολογία. Το πακέτο της Ducati είναι πολύ καλό, αλλά εξακολουθεί να στερείται της συνοχής που έχει η ομάδα της Kawasaki.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) έχει μόνο έναν τερματισμό εκτός βάθρου, όταν είχε μια πτώση  στο Donington Park εξαιτίας ένα προβλήματος του πίσω ελαστικού. Ο Βόρειο Ιρλανδός έχει την ευκαιρία να είναι ο πρώτος αναβάτης  που  κερδίζει τρεις συνεχόμενους τίτλους WorldSBK. Αν το καταφέρει θα είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, που θα δείξει πόσο ισχυρό είναι το πακέτο Kawasaki και η ομάδα γύρω από την Rea. Ο πρωταθλητής ανέκαθεν κατέστησε σαφές πόσο σημαντική είναι η  `Ομάδα 65`.

Όσον αφορά τη  Yamaha είναι πολύ πιθανό να δούμε μια έκπληξη. Ο Alex Lowes (Pata Yamaha) έχει ήδη κερδίσει δύο podiums και έχει σχηματίσει μια άριστη συνεργασία με τον Michael van der Mark, ειδικά μετά τον 8ώρο αγώνα της Suzuka. Το R1 έχει βελτιωθεί τους τελευταίους 12 μήνες και οι οδηγοί έχουν τις δυνατότητες για καλά αποτελέσματα.

Η Γερμανία θα είναι ένας γύρος εντός έδρας για τη BMW και ο Jordi Torres (Althea BMW Racing Team) έχοντας οδηγήσει απο την πρώτη θέση οκτώ γύρους στο Misano, αισθάνεται ότι υπάρχει φως στο τέλος της σήραγγας. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για την ομάδα της Althea, αλλά αν η ομάδα καταφέρει να στήσει σωστά το S1000RR, ο Torres μπορεί να είναι μια συνεχής απειλή για το βάθρο.

Ενώ ο Torres θα στοχεύει στη βελτίωση, ο Davide Guigliano (Redbull Honda World Superbike Team) θα επιστρέψει στα WSBK με στόχο μια καλή απόδοση που θα μπορούσε να κάνει θαύματα για τις μελλοντικές προοπτικές του.