250 εκκινήσεις, 77 με την ομάδα της Aspar

Μετρά 250 εκκινήσεις

Ο αναβάτης της Aspar, θα πάρει εκκίνηση για 250η φορά στην καριέρα του στο Silverstone, μπαίνοντας έτσι στη μικρή λίστα αναβατών που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο. Και δεν θα σταματήσει εκεί δεδομένου ότι θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά στα MotoGP.

O Alvaro Bautista κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία των 125 κυβικών το 2006 και έχει κερδίσει 16 αγώνες στην καριέρα του, ανεβαίνοντας στο βάθρο 49 φορές συνολικά με 42 από αυτές να είναι με την ομάδα της Aspar. Στον επερχόμενο αγώνα στο Silverstone, σίγουρα θα θέλει να γιορτάσει την 250ή εκκίνησή του με μια ακόμα καλή εμφάνιση.

Στο παρελθόν έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στη Βρετανική πίστα με τερματισμούς εντός της πρώτης πεντάδας και φέτος έχει στόχο τη συγκομιδή όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Στην Αυστρία είχαμε προβλήματα την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά βελτιωθήκαμε την Κυριακή επιστρέφοντας στις βασικές ρυθμίσεις. Σκοπός στο Silverstone είναι να μην περιπλέξουμε πολύ τα πράγματα και να βελτιωνόμαστε σιγά-σιγά, ώστε να πάμε στον αγώνα με τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις. Είναι μια διασκεδαστική πίστα και από τις μεγαλύτερες στο καλεντάρι και χρειαζόμαστε μια ευκίνητη μοτοσυκλέτα που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνεχόμενες αλλαγές κατεύθυνσης. Επειδή ο καιρός είναι άστατος, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε τις δοκιμές όταν η πίστα είναι στεγνή, για να βρούμε τις ιδανικές ρυθμίσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να βρεθούμε στο γκρουπ των πρωτοπόρων από την αρχή του αγώνα. Η ομάδα κι εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε στο Silverstone και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα.»